Floricele cu gem si nuca

10 februarie 2013Diva in Bucatarie

Floricele cu gem si nuca. Daca va plac cornurile umplute cu gem atunci veti adora aceste floricele. Se pregatesc usor si sunt delicioase.

Daca va plac cornurile umplute cu gem atunci veti adora aceste floricele. Se pregatesc usor si sunt delicioase.

INGREDIENTE:
(Pentru 30 buc. cu diametrul de 8 cm)

600 g faina
30 g drojdie proaspata
100 g zahar
200 g lapte
2 oua
100 g unt
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura suc portocale
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 galbenus+1 lingura lapte – pentru uns

Pentru umplut:
gem de prune

Pentru decor:
afine din dulceata
zahar farin (poate fi si tos sau pudra)

PREPARARE:

Nu stiu daca ati recunoscut ingredientele, dar sunt aceleasi de la cornuletele pufoase cu gem. Prelucram aluatul exact cum am facut-o in acel caz.
Pentru inceput pregatim maiaua amestecand drojdia cu 3-4 linguri de lapte, 1 lingura de zahar si una de faina, intr-o cana. Lasam sa dospeasca, pana cand sta sa curga din cana, apoi o turnam peste faina amestecata cu zahar si un praf de sare.

floricele-cu-gem-si-nuca-1

Adaugam coaja rasa de portocala, o lingura suc portocala, esenta de vanilie si ouale intregi. Framantam aluatul pana se incorporeaza ingredientele, apoi adaugam laptele cald.

floricele-cu-gem-si-nuca-2

Ultimul ingredient pe care il incorporam este untul topit, fara sa fie fierbinte. Framantam bine aluatul, astfel incat sa obtinem un aluat elastic, neted, care nu se mai lipeste de peretii vasului in care framantam. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati egale, apoi il intindem pe o planseta. Decupam cu o forma rotunda numar par de cercuri. Jumatate din cercuri le umplem cu gem de prune peste care presaram nuca macinata, avand grija sa lasam marginile libere. Restul de cercuri le ungem cu galbenusul batut cu lapte.

floricele-cu-gem-si-nuca-3

Punem cercurile unse cu galbenus (cu partea unsa) peste cele cu gem. Lipim cu degetele marginile acestora, apoi cu o foarfeca taiem „petalele” floricelelor.

floricele-cu-gem-si-nuca-4

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus, punem pentru decor cate o boaba de afine (din dulceata) si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute. Daca cuptorul arde prea tare vom acoperi floricelele cu hartie de copt.

Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa raceasca.
Tapetam floricelele cu zahar pudra cand sunt aproape racite, sau putem unge cu galbenus cand le-am scos din cuptor, presaram zahar tos si le mai dam 1 minut la cuptor.

floricele-cu-gem-si-nuca-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *