Chiftelute asiatice cu sos de arahide dulce acrisor

9 februarie 2013Diva in Bucatarie

Chiftelute asiatice cu sos de arahide dulce acrisor. Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza compozitia.

Pentru aceasta reteta am ales sa testez sosul de arahide (Satay).
Acesta se foloseste in general pentru a marina carnea inainte de gratar. Nu ma dau in vant dupa el, asa simplu – de aceea l-am combinat cu miere, soia, ghimbir si usturoi si am obtinut un sos dulce-acrisor perfect pentru uns niste chiftelute pregatite la cuptor. Cu o portie de orez langa ele, pranzul este complet si bun.

INGREDIENTE:

Pentru chiftelute:
300 g carne de porc
1 lingurita sos de stridii
1 felie franzela
1/2 lingurita ghimbir ras
1 ou
1 catel usturoi tocat
2-3 fire coriandru
sare
piper

Pentru decor:
cateva frunze ceapa verde tocate sau seminte de susan prajite

Pentru sos:

2 linguri sos Satay
4 linguri sos de soia
2 linguri miere de albine
2 lingurite vin de orez
2 catei de usturoi zdrobiti
2 lingurite ulei susan
1 praf piper proaspat macinat
1/4 lingurita ghimbir ras
1 catel usturoi tocat

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza compozitia.

chiftelute-asiatice-cu-sos-de-arahide-dulce-acrisor-1

Modelam 12 bilute pe care le punem direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le vom coace in cuptorul preincalzit la 200°C pana se rumenesc frumos.

chiftelute-asiatice-cu-sos-de-arahide-dulce-acrisor-2

Cat timp acestea se coc pregatim sosul amestecand ingredientele enuntate mai sus.

chiftelute-asiatice-cu-sos-de-arahide-dulce-acrisor-3

Cand sunt gata chiftelutele le tavalim prin sos, apoi le punem pe un platou pentru a fi servite alaturi de un bol mare de orez.

chiftelute-asiatice-cu-sos-de-arahide-dulce-acrisor-4

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *