Prajitura cu nutella

8 februarie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu Nutella.

Prajitura cu Nutella este pur si simplu senzationala! Se face usor si rezultatul este atat de bun incat nimeni nu va rezista tentatiei de a incerca o felie.

Pentru a face o prajitura cu Nutella nu ai nevoie de tehnici speciale de gatit. Orice incepator in ale gatitului o poate pregati.

Eu am facut-o intr-o forma de silicon ce mi-a permis sa nu folosesc hartie de copt. In plus, aceasta forma avea un desen frumos pe fund, ceea ce m-a ajutat sa nu mai pregatesc si eu decor. Am topit putina ciocolata si am umplut gaurile, apoi m-am jucat la interior, dar puteti renunta la decor si doar presarati zahar pudra. Avand in vedere ca se apropie Valentine’s Day am ales intentionat forma de inima pentru prajitura cu Nutella.

Asa cum observati in poza textura este umeda si delicata, iar pentru a obtine acest lucru trebuie sa aveti grija sa nu o coaceti excesiv.

Combinatia dintre ciocolata si Nutella nu poate decat sa va convinga cat de buna este prajitura aceasta. Cand veti avea pofta de un desert rapid, usor de pregatit, cu ciocolata, nu ezitati sa apelati la aceasta reteta de prajitura cu Nutella.

prajitura-cu-nutella-5

Fiul meu adora Nutella. Asa se explica si faptul ca am multe retete de desert cu aceasta crema pe blog. Daca vreti sa va inspirati va invit sa incercati tort de alune cu Nutella, tort de inghetata cu Nutella si banane, cheesecake cu Nutella fara coacere, chec cu ricotta si Nutella si multe altele. Dati o cautare dupa cuvantul Nutella si veti gasi multe retete delicioase.

Nutella, cu textura ei cremoasa, cu note dulci de alune si ciocolata, da dependenta in randul copiilor, dar si al adultilor. Am vazut adesea la copiii prietenilor si rudelor din strainatate cum consuma aceasat crema la micul dejun, pe o felie de paine. O felie de paine simpla sau cu fructe.

Pe 5 februarie este ziua internationala Nutella – aceasta zi devenind fenomen global datorita bloggerului american Sara Rosso din 2007, cand a convocat oameni din toata lumea sa impartaseasca pe retelele de socializare fotografii, retete, mesaje dedicate acestui brand nascut in 1940 in Italia, datorita celebrului patiser Pietro Ferrero.

Nu am apucat sa postez reteta in 5 februarie, dar ma consolez cu ideea ca va fi inainte de ziua indragostitilor.

Asadar va prezint: „Prajitura cu Nutella” facuta din dragoste pentru… ciocolata šŸ™‚ )) si sper sa o pregatiti si voi curand.

INGREDIENTE:

200 g nutella
100 g unt
6 oua mari – separam galbenusurile de albusuri
1 lingura coniac
1/2 lingurita rom
100 g ciocolata neagra
2 linguri lapte
70 g faina cu agent de crestere
130 nuci macinate fin
6 nuci tocate grosolan
1 praf de sare
putin ulei pentru uns tava din silicon

Pentru decor – optional:
100 g ciocolata (tipul de ciocolata la libera alegere)
2 linguri lapte

PREPARARE:

Pentru inceput incalzim la microunde nutella timp de 30-45 secunde. Mixam untul cu nutella, apoi adaugam cognacul si romul. Incorporam galbenusurile (toate) amestecand pana omogenizam compozitia.

prajitura-cu-nutella-1

Adaugam pe rand nucile macinate si cele tocate grosolan, ciocolata neagra topita la baine-marie cu 2 linguri lapte si faina – amestecam bine dupa ficare ingredient in parte.

prajitura-cu-nutella-2prajitura-cu-nutella-3

Ultimul ingredient incorporat este albusul batut spuma tare cu un parf de sare. Amestecam usor cu o lingura, de jos in sus.

prajitura-cu-nutella-4

Turnam aluatul intr-o forma tapetat cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei daca este din silicon. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180Ā°C timp de 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii. Prajitura creste bine si arata putin crapata in partea de sus, dar partea de jos (cea cu model) arata impecabil (din acest motiv am ales sa decorez prajitura pornind de la modelul tavii). Pentru ornat nu trebuie decat sa topim la baine-marie (sau la microunde) ciocolata impreuna cu 2 linguri lapte, apoi decoram.

prajitura-cu-nutella-5

Credeti ca exista ceva mai simplu de atat?
Va invit sa o incercati pentru ca este senzationala!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce frumos ai ornat tortul! N-as fi crezut ca iese atat de perfect in forma de silicon.E un deliciu la puterea a treia. De ce a treia? E delicios-1, e impecabil-2, e irezistibil-3. Si poate e prea putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *