Pui chinezesc in sos de stridii (sos oyster)

6 februarie 2013Diva in Bucatarie

Pui chinezesc in sos de stridii (sos oyster). In data de 10 februarie chinezii sarbatoresc intrarea in noul an, asa ca profitam de motiv sa realizam retete noi.

In data de 10 februarie chinezii sarbatoresc intrarea in noul an, asa ca profitam de motiv sa realizam retete noi.
Nu am postat de mult timp preparate cu specfic asiatic, din motive foarte simple: se prepara rapid si se termina instant. Cand venea momentul imortalizarii platoul era golit cel putin pe jumatate. De data aceasta am profitat de faptul ca am primit niste ingrediente spre testare de la LIDL si am experimentat 2 retete care merita testate.

INGREDIENTE:

1 buc/ piept pui (300 g)
4 lingurite sos de stridii
2 linguri sos de soia
1/4 lingurita piper proaspat macinat
2 lingurite zahar
3 lingurite vin de orez
1 lingurita cu varf amidon de porumb
2 linguri ulei de susan
1 catel mare usturoi
2-3 feliute ghimbir
50-100 ml apa

Pentru garnitura:
1 plic noodles stir fry

PREPARARE:

Intr-un vas pregatim o marinata amestecand sosul de stridii cu cel de soia, vinul de orez in care am dizolvat zaharul, piper si amidon. Taiem pieptul de pui in fasii subtirele si il amestecam cu sosul de mai sus. Il lasam la marinat in jur de 15 minute.

pui-chinezesc-in-sos-de-stridii---sos-oyster-1

Pentru ca totul sa fie gata in acelasi timp punem si o oala cu 400 ml apa la fiert pentru paste. Cat timp acestea se vor fierbe noi pregatim puiul.
In wok calim in uleiul incins usturoiul si ghimbirul pret de maxim 30 secunde, doar cat sa prinda aroma acestora.

pui-chinezesc-in-sos-de-stridii---sos-oyster-2

Le scoatem apoi din ulei si punem puiul la calit. Avem grija asa amestecam constant, destul de des. Turnam apa si lasam sa fiarba pana aceasta se evapora.

pui-chinezesc-in-sos-de-stridii---sos-oyster-3

Pastele au fiert in acest timp, fapt pentru care noi le aranjam pe un platou.

pui-chinezesc-in-sos-de-stridii---sos-oyster-4

Punem puiul peste paste si servim cat mancarea este inca calda.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Dupa ce am vazut reteta am fugit repede la Lidl mi-am cumparat cele necesare si diseara pregatesc reteta la cina. Sotului meu ii place tare mult bucataria chinezeasca asa ca nu puteam rata o astfel de reteta. Multumesc pentru inspiratie !

  2. conteaza f mult calitatea sosului de stridii. eu fac reteta asta des si adaug ciuperci shiitake plus legume(morcovi,bambus,dovlecel,ardei) si iese f bine. mi se pare mai bun cu orez simplu decat paste

    1. Cu siguranta este super-super bun cu orez simplu. In aceasta reteta am folosit doar ingredientele puse la dispozitie de LIDL

  3. O mancare exceptionala! Am facut si cu carne de pui si cu ciuperci shiitake in loc de carne. Recomand ambele retete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *