Biscuiti cu fulgi de ciocolata

5 februarie 2013Diva in Bucatarie

Biscuiti cu fulgi de ciocolata. Mixam bine untul cu cele 2 tipuri de zahar, apoi incorporam oul si adauagam esenta de vanilie.

INGREDIENTE:
(pentru 20-24 buc)

160 g faina
1/2 lingurita praf de copt
100 g unt – la temperatura camerei
70 g zahar pudra
30 g zahar brun
1 praf sare
1 lingurita esenta vanilie
1 ou
75 g fulgi de ciocolata

PREPARARE:

Mixam bine untul cu cele 2 tipuri de zahar, apoi incorporam oul si adauagam esenta de vanilie.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-1

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dupa ce omogenizam compozitia adaugam fulgii de ciocolata.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-2

Dam aluatul la rece pentru 20 minute. Dupa acest interval luam aluat cu o lingura si modelam usor intre palme niste bile, fara a fi neaparat perfecte (eu le-am facut cu un diametru de aproximativ 3 cm). Punem „bilele” direct in tava tapetata cu hartie de copt.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-3

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute, apoi ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-4

Cat timp sunt calzi sunt inca foarte moi, cand se racesc incep sa capete consistenta mai tare a biscuitelui.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-01

Putem sa ii pastram in jur de 5 zile intr-o cutie care se inchide ermetic.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. fac acesti biscuiti pt. a3a oara si sunt excelenti.este o reteta simpla,rapida,cu rezultat minunat.Multumesc pt.postare!Spor la dulciuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *