Gogosi pufoase cu rom si stafide

3 februarie 2013Diva in Bucatarie

Gogosi pufoase cu rom si stafide. Ultimul ingredient pe care il adaugam sunt stafidele pe care le strangem bine in mana pentru a scurge laptele bine.

Gogosi pufoase, aromate, umplute cu stafide… cine ar putea refuza?

INGREDIENTE:

500 g faina
250 ml lapte + 6 linguri lapte
30 g drojdie proaspata
100 g zahar + 1 lingura
70 g unt
1 pachet de zahar vanilat
2 oua
1 praf sare
140 g stafide
1 lingurita rom
coaja rasa de la 1/2 portocala
aproximativ 1 litru de ulei pentru prajit

Pentru pudrat:
1 lingurita de scortisoara
5-6 linguri zahar pudra

PREPARARE:

Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in 6 linguri de lapte si 1 lingurita de rom. Apoi incalzim laptele. Dizolvam drojdia, 1 lingura zahar si putina faina cu 3 linguri lapte cald. Punem faina cu un praf de sare intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Turnama drojdia dizolvata si lasam 10 minute sa dospeasca.

gogosi-pufoase-cu-rom-si-stafide-1

In acest timp amestecam ouale batute cu restul de lapte cald, topim zaharul in lapte, turnam untul topit si 1 lingurita de rom. Adaugam coaja rasa de portocale si framantam aluatul.

gogosi-pufoase-cu-rom-si-stafide-2

Ultimul ingredient pe care il adaugam sunt stafidele pe care le strangem bine in mana pentru a scurge laptele bine.

gogosi-pufoase-cu-rom-si-stafide-3

Acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc cald aproximativ 45-60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Incingem uleiul. Luam din aluat cu o lingura sau rupem cu mana fasii de aluat pentru o forma mai haioasa si le prajim la foc mic in uleiul bine incins, pana se rumenesc pe ambele parti. Scoatem gogosile cu spatula gaurita sau cu o strecuratoare.

gogosi-pufoase-cu-rom-si-stafide-4

Le lasam sa se racesca putin, apoi le pudram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.

gogosi-pufoase-cu-rom-si-stafide-0-1

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *