Grisine cu cimbru

31 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Grisine cu cimbru. La un pahar de bere in fata televizorului, aceste grisine se „topesc” fara sa iti dai seama… Trebuie sa le incercati, se fac usor si sunt foarte bune!

La un pahar de bere in fata televizorului, aceste grisine se „topesc” fara sa iti dai seama… Trebuie sa le incercati, se fac usor si sunt foarte bune!

INGREDIENTE:
(55-60 buc)

360 g faina
25 g drojdie proaspata
2 linguri lapte cald – este posibil sa suplimentam cu lapte, in functie de tipul de faina cu care lucram.
1 lingurita zahar
1 lingurita faina
1 ou
5+2 linguri ulei de masline
1 lingura rasa cimbru uscat
1 lingurita cu varf sare de mare

PREPARARE:

Putem pregati aluatul la masina de paine conform instructiunilor. Daca avem placerea de a framanta singuri aluatul punem drojdia cu un praf faina, zahar si laptele cald intr-o ceasca. Intre timp amestecam faina cu sarea. Turnam maiaua peste faina, apoi amestecam. Adaugam 5 linguri ulei masline si continuam sa amestecam.

grisine-cu-cimbru-1

Incorporam oul batut (eu l-am lasat intreg pentru poza), apoi cimbrul.

grisine-cu-cimbru-2grisine-cu-cimbru-3

Framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini. Acoperim aluatul cu o folie alimentara, apoi cu un prosop si il lasam sa dospeasca in jur de o ora (pana isi dubleaza volumul). Cantarim aluatul crescut si il impartim in bile egale (la mine a avut 599 g si am realizat 60 de bile de cca. 10 g). Fiecare biluta o modelam in forma de snur intre palme. Snurul va fi subtirel, cu un diametru de 3-5 mm si o lungime de aproximativ 16 cm. tavalim grisinele prin restul de ulei apoi presaram sare de mare.

grisine-cu-cimbru-4

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 15 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor.
Lasam grisinele sa se raceasca pe un gratar apoi putem sa le servim.
Merg la fix langa un pahar de bere.

grisine-cu-cimbru-01

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

      1. Am facut grisinele…doar ca in reteta cantitatea de lichid e f mica..nu se formeaza aluatul. Am m adaugat apa calduta si ulei de masline. Au iesit f bune!

        1. Este foarte posibil ca in functie de locul de depozitare al pastrarii fainii, aceasta sa absoarba mai mult, sau mai putin lichid decat o punga de faina tinuta de exemplu intr-un dulap in bucatarie, unde aceasta absoarbe din umezeala daca se gateste des.

  1. Deci nu pot sa tin pasul cu tine, vreau si d-aia, vreau si d-aia…imi vine sa bag mana in ecran, pe cuvant! Iti doresc un weekend minunat, stau de garda oricum sa vad ce mai pregatesti cu bagheta magica, sunt dupa colt 🙂

  2. Sunt foarte bune, am facut aseara.
    Insa, sunt de parere ca trebuie mai mult de doua linguri de lapte… cred ca am mai adaugat de doua ori inca pe atat.

    1. lapte vegetal in mod sigur poate inlocui laptele de vaca. Puneti inca 30-50 ml lapte pentru a inlocui oul (adaugati treptat, astfel incat sa obtineti un aluat elastic, neted, care nu se lipeste de maini).

  3. Grisinele sunt grozave! Multumesc pentru reteta. Am facut chiar si pizza cu masline si cascaval dintr-o mica parte din aluat. Cantitatea de lapte trebuie sa fie mult mai mare. Am pus laptele in functie de textura alautului. Am facut aluatul la masina de paine si am folosit drojdie uscata (7g).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *