Perisoare de curcan in sos de rosii cu ciuperci

30 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Perisoare de curcan in sos de rosii cu ciuperci. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.

Carnea de curcan este recomandata atat pentru faptul ca nu are calorii multe, cat si pentru continutul ridicat de acid folic, vitamine si minerale. Pentru copiii mici, dar si pentru adultii la dieta, carnea de curcan este solutia perfecta.

INGREDIENTE:

Pentru perisoare:
(20-24 buc. cu diametrul de 3.5-4 cm)
300 g carne curcan tocata
1 ceapa medie
25 g orez
1 ou
1 felie paine
2-3 fire patrunjel
sare
piper
3 linguri faina

Pentru sos:
250 g ciuperci champignon
1 ceapa medie
600 g pulpa de rosii decojite (gasim la conserva)
2 linguri ulei
3 linguri vin alb
1 lingurita zahar
2 catei usturoi pisati
1 legatura marar
1/2 lingurita oregano
1 praf de sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.
Modelam intre palmele umezite bilute de carne pe care le vom tavali prin faina. Le punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute.

perisoare-de-curcan-in-sos-de-rosii-cu-ciuperci-1

In acest interval de timp incepem sa pregatim sosul. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile taiate cubulete sau felii 9 eu le-am lasat felii pentru ca ciupercile erau foarte mici).

perisoare-de-curcan-in-sos-de-rosii-cu-ciuperci-2

Cand sunt calite si acestea, adaugam usturoiul pisat si lasam pe foc doar cateva secunde, altfel usturoiul devine amar. Stingem cu vin si lasam pe foc pana se evapora. Punem rosiile tocate marunt, impreuna cu sucul lasat in timp ce le taiem, un praf de oregano, sare, piper si putin zahar. Cand sucul incepe sa se ingroase adaugam mararul tocat marunt si perisoarele.

perisoare-de-curcan-in-sos-de-rosii-cu-ciuperci-3perisoare-de-curcan-in-sos-de-rosii-cu-ciuperci-4

Mai fierbem cateva minute, cat sa prinda perioarele aroma sosului, apoi luam de pe foc.
Le servim calde.

perisoare-de-curcan-in-sos-de-rosii-cu-ciuperci-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Doamne, ce ai facut aici!!! Ma omori cu buna dimineata…si cat mai este pana la pranz, care nu mai suna deloc apetisant in comparatie cu ce ai tu aici 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *