Ciorba de potroace din tacamuri de curcan

29 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Ciorba de potroace din tacamuri de curcan. Ciorba de potroace din tacamuri de curcan este foarte buna! Acrita cu zeama de varza murata, servita cu smantana si patrunjel verde…hmmm.

Ciorba de potroace din tacamuri de curcan este foarte buna! Acrita cu zeama de varza murata, servita cu smantana si patrunjel verde…hmmm.
Eu nu ma pot opri doar cu un singur bol, prefer sa renunt la felul doi…Cine vrea sa incerce?

INGREDIENTE:

2 aripi
gatul
pipota, inima, ficatul
1 feliuta piept curcan
1 ceapa mare
1 cartof mare
1 telina mica
1 morcov mare ras + 1 morcov taiat rondele
1 ardei gras
1 litru zeama de varza pentru acrit
200 ml suc de rosii
cateva frunze leustean
patrunjel verde
sare
cateva boabe de piper
2-3 linguri ulei

PREPARARE:

Spalam bine carnea si organele de curcan, parlim aripile, apoi punem toate acestea la fiert in apa rece, adaugand o lingurita rasa de sare. Luam spuma de cate ori este nevoie, astfel incat ciorba fie clara. Punem la fiert separat zeama de varza.

ciorba-de-potroace-din-tacamuri-de-curcan-1

In momentul in care carnea a fiert o scoatem din oala. Desprindem carnea de pe aripi, pieptul il tocam cuburi, iar gatul il taiem in bucati mai mici daca nu avem rabdare sa desprindem carnea de pe el. Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei, apoi adaugam morcovul ras, telina rasa si ardeiul tocat cubulete.

ciorba-de-potroace-din-tacamuri-de-curcan-2

Stingem cu 2 polonice din zeama in care a fiert carnea, apoi o adaugam si pe aceasta.

ciorba-de-potroace-din-tacamuri-de-curcan-3

Punem in ciorba leusteanul, boabele de piper, morcovul taiat rondele si cuburile de cartofi. Dupa ce au fiert legumele turnam zeama de varza, sucul de rosii, punem sare daca este nevoie si lasam sa fiarba inca 10 minute.

ciorba-de-potroace-din-tacamuri-de-curcan-4

Servim ciorba fierbinte cu smantana si patrunjel verde.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *