Tarta cremoasa cu ciuperci

28 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Tarta cremoasa cu ciuperci. Tarta cremoasa cu ciuperci. Reteta tarta cremoasa cu ciuperci. Tarta sarata cu ciuperci. Cum se face tarta cremoasa cu ciuperci? Retete tarta sarata.

Tarta cremoasa cu ciuperci. Reteta tarta cremoasa cu ciuperci. Tarta sarata cu ciuperci. Cum se face tarta cremoasa cu ciuperci? Retete tarta sarata.

Tarta aperitiv cu ciuperci.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-01

Ingrediente tarta cremoasa cu ciuperci:
(pentru o tarta cu diametrul de 24 cm)

Pentru blat:
250 g faina
8 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
70 g unt topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust

Pentru umplutura:
400 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
2 linguri ulei
1 ceasca apa
120 g crema de branza Philadelphia
100 g cascaval ras
2 oua
1 galbenus
1 lingura de lapte
sare
piper proaspat macinat
cimbru uscat
1/4 legatura patrunjel verde

Mod de preparare tarta cremoasa cu ciuperci:

Pentru a prepara blatul dizolavam drojdia in lapte cald, o amestecam cu faina si restul ingredientelor, framantand pana obtinem un aluat neted, apoi il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-1

Cand este gata oprim o bucatica ( cam 1/4 din cantitate) de aluat pentru a realiza un decor, restul il intindem intr-un aluat subtire pe care il vom pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau cu faina si unt.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-2

Cat timp acesta sta la dospit, calim ceapa pana devine sticloasa, adaugam putin cimbru uscat, apoi ciupercile si le calim putin. Stingem cu o ceasca de apa si lasam la foc mic pana se evapora lichidul.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-3

Luam de pe foc, amestecam cu crema de branza, cascavalul ras si cele 2 oua batute.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-4

Asezonam cu sare piper si patrunjel verde proaspat tocat. Turnam compozitia peste aluat, iar din restul de aluat cream benzi rulate, simple sau impletite.

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute, sau pana se rumeneste usor.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-5

Dupa 30 de minute de coacere ungem benzile de aluat cu un galbenus batut cu 1 lingura de lapte, apoi dam cu pensula si pe restul tartei.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca pe un gratar de sarma.

tarta-cremoasa--cu-ciuperci

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *