Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata

25 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata. O prajitura foarte buna, care poate fi servita si in pachetelul pentru scoala, la birou sau in pauza, langa cafea sau ceai…

O prajitura foarte buna, care poate fi servita si in pachetelul pentru scoala, la birou sau in pauza, langa cafea sau ceai…

INGREDIENTE:
(pentru o tava cu dimensiunile: 22 x 22 cm)

250 g branza ricotta
4 oua
300 g faina
1 plic praf de copt
1 praf sare
3 linguri fulgi de ciocolata
coaja rasa de la 1/2 portocala
2 linguri praf de cacao neagra
200 g zahar + 3 linguri zahar
100 ml ulei
100 g iaurt
50 g suc portocale
1/2 lingurita esenta portocale
cateva picaturi esenta vanilie

PREPARARE:

Mixam 3 oua intregi cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, cate putin, continuand sa mixam, apoi (pe rand) iaurtul, esentele si sucul de portocale.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si fulgii de ciocolata.

prajitura-marmorata-cu-ricotta,-portocale-si-fulgi-de-ciocolata-1prajitura-marmorata-cu-ricotta,-portocale-si-fulgi-de-ciocolata-2

Amestecam branza ricotta cu 1 ou si 3 linguri zahar, un praf sare si coaja rasa de portocale.

prajitura-marmorata-cu-ricotta,-portocale-si-fulgi-de-ciocolata-3

Punem amestecul de branza peste cel cu faina si iaurt, amestecam pana se omogenizeaza, oprim 3 linguri din aluat apoi il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cele 3 linguri le amestecam cu cacao apoi le turnam peste primul aluat si amestecam cu un cutit pentru a crea efectul de marmorat.

prajitura-marmorata-cu-ricotta,-portocale-si-fulgi-de-ciocolata-4

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180° in jur de 40 minute sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem tapeta cu zahar pudra si o servim.

prajitura-marmorata-cu-ricotta,-portocale-si-fulgi-de-ciocolata-01

Simplu, rapid si delicios!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. In sfarsit te-ai indurat de mine, muream de pofta, imi faceau ochii ca la melc pe FB!Imi place foarte mult ricotta si sa o vad in prajitura imi cam face cu ochiul rau 🙂

  2. Arata asa de bine ca imediat cum am vazut-o m-am pus pe treaba:)) aveam si toate ingredientele…acum este in cuptor, am emotii!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *