Supa crema de conopida – varianta 2

22 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Supa crema de conopida – varianta 2. Ce merge mai bine intr-o zi de iarna, decat o supa crema de conopida? Supele creme se pregatesc usor si rapid. Orice incepator in ale gatitului le poate face.

Ce merge mai bine intr-o zi de iarna, decat o supa crema de conopida? Supele creme se pregatesc usor si rapid. Orice incepator in ale gatitului le poate face.

Supa crema de conopida contine si cateva legume ce dau gust bun. Cartoful contribuie la consistenta si la textura fina si catifelata, fara sa influenteze foarte tare gustul final, unde trebuie sa predomine conopida.

Supele crema sunt preferate de copii. Defapt, diversificarea incepe cu supe creme. Gasiti pe blog o multime de retete de supe-crema, dar si foarte multe retete in care am folosit conopida. Sunt copii care nu iubesc conopida, broccoli sau spanac, dar eu ma consider o mama norocoasa din acest punct de vedere. Supa crema de conopida este una din preferatele lui, dupa supa crema de legume. Iubeste si conopida gratinata. Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si voi retete cu conopida, va invit sa vedeti toate retetele mele puse in aceasta postare.

Reteta mea de supa crema de conopida este cea mai buna dintre toate supele crema din mediul online. Pe langa textura fina si gustul bun, prezentarea din bol/ farfurie este cea care o sa ii incante foarte mult pe cei care o vor manca. Se spune ca intai mananci cu ochii, si fix asa se intampla cu aceasta supa crema de conopida. Aicigasiti si prima varianta de supa crema de conopida.

Supa crema de conopida este varianta perfecta pentru reteta rapida si gustaoasa de supa cu care te poti incalzi la pranz. Practic in 20 minute te poti aseza la masa. La un moment dat o prietena ma rugat sa trec in retetele mele si meniul pe care l-am avut la pranz, pentru a inspira si alte mamici. Ei bine pranzul nostru a avut supa crema de copida, somon cu sos din marinata , iar la desert placinta strudel cu mere.

Maine ma gandesc sa pregatesc supa de pui a la greque, paste cu sos marinara si cuburi cu mere si nuci.

Indiferent de ceea ce veti alege pentru meniul vostru, daca este facut cu dragoste va fi bun si apreciat de cei dragi.

Va las acum sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru supa-crema de conopida.

INGREDIENTE:

1 conopida mica (in jur de 500 g)
1 ceapa de marime medie
1 cartof mediu (120 g)
1 morcov mediu (80 g)
1 felie telina (30 g)
1 litru supa legume
1-2 crengute cimbrisor
1 praf usturoi granulat
200 ml smantana pentru gatit
1 lingura varfuita parmezan ras fin
sare
piper
2 linguri ulei

PREPARARE:

Desfacem conopida in buchetele pe care le vom spala foarte bine sub jet de apa rece. Calim in uleiul incins ceapa tocata marunt pana devine sticloasa. Adaugam morcovul si continuam sa calim.

supa-crema-de-conopida-2_1

Cand acestea s-au inmuita punem cartoful si telina tocate cuburi mari. Le calim 1 minut, amestecand continuu. Turnam apa calda peste acestea, aduagam cimbrisorul si conopida si lasam sa fiarba in jur de 20 minute.

supa-crema-de-conopida-2_2

Cu cateva minute inainte sa oprim focul asezonam cu sare, piper si un praf de usturoi granulat.

Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam totul cu un mixer vertical.
Punem in supa 1 lingura de parmezan ras si o mai punem pe foc cat sa dea intr-un clocot.

O servim calda, cu putin patrunjel verde si crutoane de paine. Pentru cei care au curaj sa incerce si decoruri ca acesta, din parmezan topit, recomandarea mea este sa nu ratati sa incercati.sa faceti prezentarea cat mai apetisanta.

supa-crema-de-conopida-2.01

Sa aveti pofta!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *