Paste carbonara

21 ianuarie 2013Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Paste carbonara. Servim pastele carbonara imediat, presarand daca mai este nevoie niste parmezan ras fin.

Aceasta reteta aduce mai mult cu reteta originala a pastelor carbonara decat cea de paste carbonara cu smantana pe care v-am aratat-o in trecut. Desi mie imi place mai mult aceasta, mult mai des o prepar pe cea cu smantana, fiind preferata copilului meu. Voua care va place mai mult?

INGREDIENTE:

200 g paste
2 galbenusuri + 1 ou intreg
100 g cparmezan ras
20 g parmezan ras pentru servit – optional
100 g sunca (trebuie sa folosim pancetta)
20 g bacon
1 lingura ulei masline
sare
piper

PREPARARE:

Pentru a pregati spaghete carbonara punem in primul rand la fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp acestea se fierb, calim in uleiul bine incins sunca si baconul taiat cubulete, apoi le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca.

Batem cele 2 galbenusuri cu un ou, apoi adaugam cascavalul ras si sunca cu bacon calite si racite intre timp. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Pastele fierte le scurgem bine de apa, apoi le punem peste sosul din oua, branza si sunca si le amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Servim pastele carbonara imediat, presarand daca mai este nevoie niste parmezan ras fin.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

14 răspunsuri

  1. Imi plac foarte mult pastele cu sos alb si fetitei mele la fel insa recunosc ca reteta aceasta nu am incercat-o si noua ne place tot cealalta cu smantana 🙂

  2. Vai, iti multumesc frumos ca am gasit acest site si aceasta reteta ce arata delicios de bine, ador faptul ca ai o groaza de retete de paste pe site care mai de care mai delicioasa. Voi gati astazi carbonara si it voi spune cum mi-a iesit. Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *