Budinca din croissante cu mere si fulgi de ciocolata

19 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Budinca din croissante cu mere si fulgi de ciocolata. Taiem croissantele pe diagonala in 3-4 felii. Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem feliute, apoi le calim in putin unt.

Din categoria nimic nu se arunca si se transforma in ceva mai bun, aceste croissante uitate de cateva zile in camara au devenit un mic dejun absolut delicios… Dragi mamici de pitici nu ezitati sa le incercati, sunt sigura ca o portie generoasa veti pastra si pentru voi.

INGREDIENTE:
(pentru 3 persoane)

3 croissante mari sau 5 de marime medie
3 oua
100 g zahar
100 ml lapte
170-200 ml smantana pentru frisca
2 mere potrivite
50 g unt + 1 lingura unt
1 lingura cu varf fulgi de ciocolata
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 portocala

PREPARARE:

Taiem croissantele pe diagonala in 3-4 felii. Curatam merele de coaja si cotoare si le taiem feliute, apoi le calim in putin unt.

budinca-din-croissante-cu-mere-si-fulgi-de-ciocolata-1

Punem straturi de croissant si mere intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin unt. Presaram fulgii de ciocolata peste acestea.

budinca-din-croissante-cu-mere-si-fulgi-de-ciocolata-2

Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele, smantana pentru frisca, esenta de vanilie, coaja de portocala. Turnam amestecul peste croissante. Avem grija ca fiecare bucata sa fie insiropata. Coacem budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 50-60 de minute. Dupa 30 de minute vom acoperi cu o folie de staniol pentru a nu se arde la suprafata.

Mi se pare perfecta la micul dejun ;).

budinca-din-croissante-cu-mere-si-fulgi-de-ciocolata-3

Pofta buna!

Aceasta reteta merge de minune inscrisa la provocarea lunii ianuarie .

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Combinatia de croissante cu mere si cu fulgi de ciocolata este geniala! Abia astept weekendul sa o incerc si eu!
    Te pup si iti multumesc pentru participare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *