Rulada din muschiulet cu carne tocata

18 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Rulada din muschiulet cu carne tocata. As putea spune despre aceasta reteta ca este una din cele mai bune rulade din muschiulet de porc. Se prepara usor si este foarte gustoasa… Trebuie sa o incercati neaparat!

As putea spune despre aceasta reteta ca este una din cele mai bune rulade din muschiulet de porc. Se prepara usor si este foarte gustoasa… Trebuie sa o incercati neaparat!

INGREDIENTE:

1 muschiulet de porc mai lung
280-300 g carne tocata de vita
1 ceapa medie-mare
1 catel mare de usturoi pisat
1 morcov mic ras fin
20-30 g cascaval ras
100 ml supa de vita/apa
60 ml vin rosu
cimbru uscat
1 crenguta rozmarin
sare
piper
100 ml vin alb
1 praf boia de ardei dulce (sau picanta – dupa gust)

PREPARARE:

Ceapa tocata fin o calim impreuna cu morcovul. Cand aceasta sticleste adaugam carnea tocata de vita si o calim amestecand continuu in jur de 5 minute.

rulada-din-muschiulet-porc-cu-carne-tocata-de-vita-1

Stingem cu supa de vita sau apa si lasam la foc mediu-mic pana se evapora lichidul. Condimentam cu piper si cimbru, apoi adaugam vinul rosu si lasam pe foc pana se evapora si acesta. Gustam din carne pentru a vedea daca este fiarta. Daca mai este nevoie adaugam inca 100 ml supa (apa) si lasam pana se evapora si aceasta. Cand este gata adaugam usturoiul pisay si mai punem pe foc pret de cateva secunde, amestecand continuu.
Luam de pe foc, adaugam putina sare, cascavalul ras si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Muschiuletul de porc il taiem astfel incat sa il putem intinde cat mai mult. Il intindem bine cu un sucitor, fara sa apasam foarte tare, il condimentam cu sare si piper, apoi intindem carnea tocata peste el.

Rulam muschiuletul, il strangem la capete, apoi il prindem cu o sfoara sau cu scobitori sau alte dispozitive. Prindem de muschiulet ace de rozmarin, il stropim cu ulei apoi il condimentam cu sare, piper si cimbru. Il punem intr-un vas cu o ceasca de ulei si una de vin alb.

rulada-din-muschiulet-porc-cu-carne-tocata-de-vita-3

Acoperim muschiuletul si il dam la cuptor pentru 20 minute, avand grija sa il stropim cu sosul din vas la fiecare 7-8 minute. Dupa 20 minute scoatem capacul (sau staniolul) si lasam sa se rumeneasca, avand grija sa stropim in continuare muschiuletul cu sosul din tava.In 10 minute trebuie sa fie gata!

Simplu , bun si delicios. Carnea este frageda, suculenta, de o culoare roz.

rulada-din-muschiulet-porc-cu-carne-tocata-de-vita-4

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *