Peste la cuptor – reteta sandei marin

16 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Peste la cuptor – reteta sandei marin. Fierbem pestele in supa de legume cu o ceapa, un morcov si un patrunjel timp de 5 minute dupa ce a dat in clocot.

Pestele la cuptor dupa reteta Sandei Marin este o reteta simpla si rapida, iar eu am adaptat-o dupa gustul meu adaugand un plus de branzeturi, oregano si busuioc. Fara condimente reteta este fada, asa ca vom pune ce ne place (cimbru, busuioc, oregano si neaparat sare) fara sa ne zgarcim…

INGREDIENTE:

1.5 kg file de crap
1 ceapa mare
1 morcov mare
1 radacina patrunjel
2 litri supa legume
25 g unt
1 lingura faina – cu varf
100 g branza rasa (am amestecat parmezan ras fin, cascaval si telemea)
2 linguri parmezan ras
sare
piper
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita oregano
cateva frunze busuioc proaspat

PREPARARE:

Fierbem pestele in supa de legume cu o ceapa, un morcov si un patrunjel timp de 5 minute dupa ce a dat in clocot.

peste-la-cuptor---reteta-sanda-marin-1

Oprim focul si lasam pestele in oala, sa ramana cald. Pregatim un sos bechamel din unt, faina si 2 cesti din zeama in care a fiert pestele.
Scoatem pestele din lichidul cald si il curatam de pielita si eventualele oase ramase. Il asezam intr-o tava sau un vas termorezistent, il condimentam cu sare, piper, putin busuioc uscat si oregano, il acoperim cu sos bechamel, apoi presaram amestecul de branzeturi rase.

peste-la-cuptor---reteta-sanda-marin-2

Il coacem timp de 10 minute, pana incepe branza sa dea semne ca se rumeneste. Il scoatem si il punem pe platoul din care servim. Presaram putin parmezan ras fin si cateva frunze proaspete de busuioc. Busuiocul proaspat intregeste perfect aceasta reteta.

peste-la-cuptor---reteta-sanda-marin-3

Servim pestele imediat.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *