Gogosele cu glazura de zahar

10 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Gogosele cu glazura de zahar. Gogosele cu glazura de zahar – mini donuts coapte si decorate cu royal icing sau ciocolata – reteta americana de gogosi coapte foarte pufoase

Gogosele cu glazura de zahar – mini donuts coapte si decorate cu royal icing sau ciocolata – reteta americana de gogosi coapte foarte pufoase

Gogoselele facute in aparatul electric sunt cea mai buna solutie pentru a satisface poftele copilului cand nu ai chef de gatit dar el vrea neaparat ceva dulce.

Gogosi donuts coapte, invelite in glazura si decorate vesel, vor fi cele mai pareciate deserturi de catre orice copil.

Aici va prezint reteta clasica, aducandu-i un plus de glazura pentru ca orice lucru ambalat frumos te face sa il doresti si mai mult.

Daca vreti sa vedeti cum se fac gogosile cu glazura de zahar – gogosi donuts coapte si foarte pufoase, va invit sa urmariti lista de ingrediente si etapele de pregatire prezentate mai jos:

Daca sunteti fani gogosi va recomand sa incercati si alte retete – apasati pe titlul retetei dorite si veti fi redirectionati catre acestea:

Va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru gogosi facute la aparat electric si glazurate cu royal icing.

INGREDIENTE:
(Pentru 27 bucati):

130 g faina
1 praf de sare
60 g zahar
1 pachet zahar vanilat
100 ml lapte cald
1 ou
2 linguri ulei vegetal
1 pachet praf de copt
Pentru glazura:
300 g zahar pudra
1 lingura suc de lamaie
1/2 lingurita esenta de vanilie
2-3 linguri apa (sau mai multa – in functie de marimea lingurii)
Pentru decor: bombonele colorate din zahar

PREPARARE:

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, zahar, zahar vanilat si un praf de sare. In alt vas amestecam oul cu laptele caldut. Turnam ingredientele lichide peste cele solide, amestecam putin, apoi adaugam si uleiul. Dupa ce omogenizam compozitia umplem cuiburile din aparat unse in prealabil cu putin ulei.

Coacem gogosile pana se rumenesc la suprafata.

gogosi-americane-cu-glazura-1

Pregatim glazura amestecand zaharul cu sucul de lamaie si esenta de vanilie, apoi adaugam apa lingura dupa lingura, pentru a obtine o compozitie groasa, care va cadea destul de greu de pe lingura. Ungem gogoselele caldute cu aceasta glazura, apoi le decoram cu bombonele colorate.

Delicioase!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am si eu o intrebare. Daca nu am acea masina de facut aluat, se pot face dupa metoda clasica? Daca da, cum? As vrea sa le fac si eu pt. ca arata tare bine. Va multumesc!

    1. Din pacate aceasta reteta merge doar pentru aparatul special, aluatul este moale ca la pancakes. Gasiti insa retete de gososi prin metoda clasica, dand cautare dupa cuvantul „gogosi” in bara de sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *