Muschiulet de porc impletit

21 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Muschiulet de porc impletit. Impanam muschiuletul impletit cu slanina si usturoi, apoi presaram cimbrul uscat si boia de ardei. Punem muschiuletul intr-un vas termorezistent.

Muschiuletul de porc impletit este o reteta care nu lipseste de pe mesele festive. Simplu si rapid de preparat, dar mai ales pentru aspect, aceasta reteta este una preferatele mele in aceasta perioada.

INGREDIENTE:

2 muschiuleti de porc
4 catei usturoi
2 felii slanina afumata
sare
piper proaspat macinat
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita boia de ardei dulce
2-3 linguri de ulei
2 linguri vin alb

PREPARARE:

Taiem muschiuletul in trei fasii subtiri subtiri, pe lungime, lasand un capat netaiat. De la acesta incepem sa impletim, urmand sa prindem cu o scobitoare capetele la final. Condimentam cu sare si piper inainte sa incepem impletirea.

Impanam muschiuletul impletit cu slanina si usturoi, apoi presaram cimbrul uscat si boia de ardei. Punem muschiuletul intr-un vas termorezistent.

Adaugam putin ulei si 2 linguri vin alb si il coacem la 200 °C timp de 20 minute acoperit cu un staniol, apoi luam staniolul si il lasam sa se rumeneasca.

Simplu si bun!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. super reteta, am facut-o si eu astazi la pranz pentru prima oara, si a fost apreciata de intreaga familie.
    Eu am pus un pic mai mult ulei(1/2 pahar), unul de vin,si unul de apa.Asa a iesit un sos care a mers foarte bine cu piureul de cartofi.Multumesc de reteta.

  2. Am facut aceasta reteta cu pulpe de pui, caci aveam totul in casa in afara de muschiuletul de porc. Am folosti toate ingredientele in afara de sunculita afumata caci imi era teama ca va ascunde gustul puiului. Fripturica a fost excelenta, deci ingredientele merg si cu alte variante de carne Multumesc pentru reteta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *