Cozonac cu rondele de nutella

19 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Cozonac cu rondele de nutella. Pentru prepararea aluatului procedam pas cu pas ca in reteta cozonacului cu nuca:

Nutella!! Ce inventie minunata! Cred ca a fost facuta special pentru mine… Dependenta se vede de la o posta, ceea ce ma pune in fata unui fapt destul de previzil: va prezint un cozonac pe masura poftelor mele. Sper sa va placa si voua!

INGREDIENTE:

600 g faina
150 ml lapte
100 g unt topit
25 g drojdie
180 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua + 1 galbenus pentru uns
1 praf sare
1 lingura suc de lamaie
coaja rasa de la o portocala
450 g nutella
zahar pentru decor

PREPARARE:

Pentru prepararea aluatului procedam pas cu pas ca in reteta cozonacului cu nuca:
Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min. Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si amestecam. Batem si albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia. Punem maiaua in faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de vanilie. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Presram putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).

Aluatul crescut il impartim in 6 parti egale. Fiecare bucata o intindem intr-un dreptunghi, pe care o vom unge cu nutella.

Rulam bucatile, le strangem la capete si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, in trei straturi pe verticala cu cate 2 siruri de aluat cu nutella. Coacem cozonacul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

Il ungem apoi cu un galbenus de ou, presaram zahar si il mai dam 2 minute la cuptor.

Cozonacul copt il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi il putem servi… eu nu am rezistat!!! Se vede din poze, nu-i asa? Era cald cand l-am taiat, dar am o scuza: ciocolata este slabiciunea mea!

Va invit sa il faceti si voi, este absolut delicios!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sunt prezenta, bineinteles…din nou mi-am lipit nasul de ecran si nu mai vreau sa plec :)! Spune-mi te rog mult cum ies bobitele acelea albe? Banuiesc ca este zahar.

  2. Stiu ca este super bun,fac si eu pentru copila mea.Suntem amandoua topite dupa ciocolata!
    Acu’ce ma fac eu pana ma apuc de copt?Mor de pofta,nu alta!Si stau asa de rau cu timpul.

  3. azi am facut cozanacul asta, sefi mei nu sa saturat de cozonac:) o zis sa le traduc reteta, eu sunt in Grecia. sunt asa de Multumita ca am gasit site cu retete tale. ma ajuta atat de mult la munca si acasa… Sincer felicitarii pentru o bucatareasa ca tine… Multumesc pentru reteta <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *