Prajitura de ciocolata – gateaux moelleux au chocolat

14 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura de ciocolata – gateaux moelleux au chocolat. Aceasta prajitura de ciocolata este inspirata de reteta din bucataria frantuzeasca a celebrei „gateaux moelleux au chocolat”.

Aceasta prajitura de ciocolata este inspirata de reteta din bucataria frantuzeasca a celebrei „gateaux moelleux au chocolat”.

Este o reteta simpla, usor de facut, cu rezultat extraordinar de delicios, ce va iesi chiar si unui incepator in bucatarie. O pregatesc adesea de vreo 10 ani, adica fix de cand am descoperit internetul si am cautat retete frantuzesti de prajituri cu ciocolata.

Prajitura de ciocolata moale, cu textura umeda si fina, cucereste orice mofturos.

Pentru ca ai mei nu sunt fani ciocolata neagra am pus in acest desert si ciocolata cu lapte, dar daca va doriti un gust intens de ciocolata folositi doar ciocolata neagra.

Daca iti place ciocolata o sa iti placa si aceasta prajitura delicioasa cu ciocolata, usor de facut, ce poate fi transformata chiar si intr-un tort adaugandu-i o crema de ciocolata si fructe de padure de exemplu.

Poate fi un desert pe care il puteti pregati pentru momentele cu prietenii, pentru mesele festive, aniversari sau chiar si pentru sarbatori.

Nu ma satur de ciocolata! De fiecare data spun „asta e cea mai buna”, dar realitatea este ca nu as fi in stare sa aleg intre tot ce am prezentat pana acum.

Va las pe voi sa o incercati pe aceasta, sa deveniti dependenti de ciocolata, si apoi mai vorbim…

Daca vreti sa va inspirati si sa incercati si alte retete de prajituri si torturi cu ciocolata apasati aicisi veti directionati la colectia cu zeci de retete in care ciocolata este ingredientul vedeta.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura de ciocolata„gateaux moelleux au chocolat”.

INGREDIENTE:

100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar pudra
5 oua – separate
4 linguri rase de faina
1 lingurita praf de copt
cateva picaturi esenta de rom
1 praf de sare

PREPARARE:

Pentru inceput punem untul cu ciocolata la topit, la baine-marie.

In alt vas, tot la baine-marie, punem galbenusurile cu zaharul pudra si amestecam in ele cu un tel, pana incep sa se ingroase.

Luam de pe foc incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam ciocolata topita impreuna cu untul si amestecate bine, plus cateva picaturi de rom. Amestecam pana se omogenizeza compozitia.

Daca avem un mixer care bate singur albusurile (cu un praf de sare), il punem la treaba inca din momentul in care punem pe foc galbenusurile. Daca nu avem un astfel de mixer, batem albusurile spuma dupa ce incorporam ciocolata topita, astfel incat acestea sa fie o spuma tare cand le adaugam in aluat.

Amestecam usor cu o lingura sau cu un tel, de jos in sus, fara sa spargem prea tare spuma (in acest mod prajitura va fi mai pufoasa).

Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina (cu diametrul de 26 cm), apoi o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este coapta o scoatem cu mare grija si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Compozitia are foarte putina faina si se va mai lasa, ceea ce este normal.
O pudram cu zahar si o servim.

Pofta buna!

Pentru alte retete delicioase va invit sa va abonati la canalul de YouTube

Ma gasiti si pe Instagram. Sper sa ma urmariti si aici.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

      1. multam!abia astept sa o fac! pacat ca nu mai pot sa o savurez in curte, cum fac de obicei cand am o prajitura buna-buna!frigul asta e prea de tot!!

  1. Bună, te rog spune-ne şi ce cantitate de unt – poate îmi scapă mie sau nu scrie nicăieri ce cantitate de unt se foloseşte? Mulţumesc.

    1. Multumesc pentru atentionare!!! Uite cum graba strica treaba! Bine ca reteta am preparat-o azi, astfel incat a fost usor sa tin minte cantitatile exacte!

  2. Este extraordinară, uşoară şi fină! Am pus un pic mai multă făină (două din cele patru linguri au fost cu vârf) şi nu s-a „prăbuşit” deloc! Şi am renunţat la orice arome, pentru că ciocolata trebuie simţită cu gustul ei plin 🙂

  3. Minunate retetele!!!!ma bucur ca am descoperit acest site.Am citit cateva retete,par delicioase si usor de facut.Va doresc sarbatori fericite La multi ani!!

  4. Iti urmaresc blogul si am incercat numeroase retete deja. Mi-a iesit super prajitura asta, am papat-o toata intr-o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *