Tocanita de cerb bourguignon

3 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Tocanita de cerb bourguignon. Carnea calita frumos o scoatem din tigaie pe o farfurie. Continuam sa calim baconul tocat cuburi mici. Cand este gata il scoatem si pe acesta din tigaie pe o farfurie.

 

 

tocanita-de-cerb-BOURGUIGNON

Tocanita de cerb bourguignon este foarte buna! Nu se prepara greu, doar ca asteptam mult timp sa se faca in cuptor – faptul acesta nu ne incurca prea tare pentru ca facem alte lucruri in acest timp.

INGREDIENTE:

750 g carne de cerb
150 g faina
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
2 linguri unt
1 lingura ulei palmier
100 g bacon taiat cubulete
10 cepe mici
2 cepe medii taiate pestisori
2 morcovi medii taiati rondele (sa nu fie prea subtiri)
1 tija telina tocata marunt
3 catei usturoi zdrobiti
750 ml supa vita (sau 750 ml apa + 3/4 cub concentrat supa de vita)
150 ml vin rosu
200 ml suc gros de rosii (sau ketchup de casa)
2 frunze de dafin
1/2 lingurita cimbru
200 g ciuperci champignon

PREPARARE:

Carnea de cerb marinata si curatata o taiem cuburi. Amestecam faiana cu sare si piper, apoi tavalim carnea prin faina, fara a lasa sa fie acoperita intr-un start prea gros. Calim cuburile de carne cate putine, pe rand, in untul topt si ulei.

Carnea calita frumos o scoatem din tigaie pe o farfurie. Continuam sa calim baconul tocat cuburi mici. Cand este gata il scoatem si pe acesta din tigaie pe o farfurie.

In aceeasi tigaie calim ceapa, morcovul, telina in jur de 3 minute. Adaugam usturoiul pisat si calim impreuna, amestecand continuu cateva secunde (in jur de 20-30).

Punem apoi carnea si baconul peste legume si le lasam 1 minut impreuna sa isi ia aromele.

Adaugam supa de vita si sucul de rosii peste acestea.

Turnam si vinul, punem frunzele de dafin si cimbrul.

Daca avem un vas de fonta cu capac mutam compozitia in acesta (putem folosi si un vas de yena care se inchide ermetic daca nu avem fonta) si il dam la cuptor pentru o ora la 160°, apoi o ora la 180°. Luam apoi capacul, adaugam ciupercile champignon taiate felii si calite putin, apoi lasam sa scada sosul.

Servim tocanita de cerb bourguignon calda cu o garnitura de cartofi calzi preparati in cuptor (nu cartofi prajiti!) sau piure de cartofi.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta delicioasa este aici.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *