Chec de post cu mere rase si stafide

28 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Chec de post cu mere rase si stafide. Un chec de post delicios, cu mere rase si parfum de portocala este cu siguranta un desert cu care ne putem rasfata la o cana de cafea sau ceai.

Un chec de post delicios, cu mere rase si parfum de portocala este cu siguranta un desert cu care ne putem rasfata la o cana de cafea sau ceai.

Sigur, este o idee si pentru cei care au alergie la oua sau intoleranta la lactoza, asa ca poate fi trecut in meniul acestora fara probleme. Checul meu cu mere rase a avut mare trecere printre prieteni, asa ca mi-am propus sa incerc si o varianta de post si as spune ca mi-a iesit.

Unul din prietenii nostrii nu m-a crezut ca nu am pus in el oua sau unt, asa ca l-am pregatit impreuna si a fost foarte incantat de faptul ca ii va face prietenei lui o surpriza dulce a doua zi. Ea tine post in fiecare vineri, nu doar postul Craciunului sau al Pastelui.

Pana la urma este o alegere sanatoasa, sa renunti o zi pe saptamana la carne, oua sau lapte. Ajutam organismul sa functioneze corect, dam o mica pauza ficatului.

Checul de post cu mere rase este delicios, aromat, pufos, usor umed. Merele si stafidele sunt prietene bune, asa ca in acest chec le vom folosi si pe acestea. In general stafidele sunt uscate, fapt pentru care le vom acoperi cu 30 minute inainte cu apa si rom pentru a le hidratata si aroma.

Acest lucru contribuie din plin la gustul final al checului.

Sper ca va tenteaza propunerea mea de desert si o veti incerca. Daca imi trimiteti poze cu checul de post cu mere rase eu le voi publica in continuarea acestei postari, iar daca veti distribui reteta va multumesc anticipat.

INGREDIENTE:

(tava 22*11cm)

3 mere mici rase (in jur de 280 g dupa ce au fost curatate si rase)
2 linguri suc lamaie
1/2 lingurita praf de scortisoara
250 g zahar (poate fi zahar de cocos sau alt indulcitor)
50 ml ulei
150 ml apa minerala
1 lingurita rom
1 lingurita esenta vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 varf cutit de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
60 g stafide

PREPARARE:

Punem stafidele la inmuiat in apa cu esenta de rom (cat sa le acoperim). Curatam merele si le radem prin razatoarea mica. Le stropim cu sucul de lamaie si le amestecam bine, apoi presaram scortisoara peste acestea.

Mixam putin zaharul cu uleiul, apoi adaugam apa minerala, esenta de vanilie si coaja rasa de portocale. Punem merele rase si stafidele peste aceasta compozitie si amestecam.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt il lasam pe un gratar sa se raceasca.

Obtinem un chec de mere simplu si bun, un rasfat dulce chiar daca tinem post.

Sa aveti spor la gatit si pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Un chec minunat ! Acum l-am facut si … nu mai este mult din el. Delicios, mai ales, ca reteta de post. Multumesc pt. reteta scumpa doamna. Va felicit pt. TOATE retetele. Mult succes !!!!

  2. Și după părerea mea e un pic cam dulce. Și un pic cam…..mic!?
    Oare nu aș putea dubla cantitățile?
    In rest e gustos și aromat. Felicitări!!

  3. Revin cu un nou comentariu:
    L-am făcut iar, dar cu cantități dublate în afară de zahăr pe care l-am pus nedublat. A ieșit super de bun, l-am pus intr-o tavă mai întinsă, a crescut frumos, este potrivit de dulce, ce mai! Un desert deosebit! Încă o data felicitări și mulțumesc!

  4. Am făcut checul, dar am pus dovleac in loc de măr. A ieșit foarte bun, dar un pic dulce. Data viitoare voi pune mai puțin zahăr, dar e fenomenal. Mulțumesc și Sărbători fericite 🙂🥂⭐

  5. L-an facut si eu de nenumarate ori si a avut succes mai ales printre mamele care su copii cu diverse intolerante.. multumesc sunteti tare!!

  6. Am facut ac st chec, un deliciu !! Nepotii mei l-au devorat pe cit este de bun , mă tot intreba chiar este de post, că este foarte bun! Mulțumim de rețetă!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *