Spaghete alla bolognese

27 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Spaghete alla bolognese. Daca ne iese mai mult sos decat avem nevoie il putem congela pentru a avea si alta data (il putem pastra in jur de 2 luni).

INGREDIENTE:

400 g spaghete sau tagliatelle

Pentru sos ragu alla bolognese:
200 g carne de vita tocata
200 g carne de porc tocată slaba – cotlet
50 g bacon
200 g pulpa de rosii
200 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa
1 feliuta telina
100 ml vin alb sec
2-3 catei usturoi
1 frunza de dafin
50 g unt
sare
piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
200-300 ml supa de vita
200 ml lapte

Pentru servit:
patrunjel verde
parmezan

PREPARARE:

Incepem cu pregatirea sosului, asa cum am aratat aici.

Daca ne iese mai mult sos decat avem nevoie il putem congela pentru a avea si alta data (il putem pastra in jur de 2 luni).

Firebem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem si le impartim in farfurii. Punem sosul peste acestea si adaugam optional parmezan ras si cateva frunze de patrunjel pentru a decora farfuria.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *