Supa crema de ciuperci cu gorgonzola
Supa crema de ciuperci cu gorgonzola. Daca va place gorgonzola, supa crema de ciuperci cu aceasta branza este excelenta: simpla, rafinata si buna, usor de preparat… Trebuie incercata neaparat!
Daca va place gorgonzola, supa crema de ciuperci cu aceasta branza este excelenta: simpla, rafinata si buna, usor de preparat… Trebuie incercata neaparat!
INGREDIENTE:
1 kg ciuperci champignon
80 g unt
1.2 l supa de pui
2 linguri suc lamaie
50 g branza gorgonzola
2 linguri parmezan ras fin
200 ml smantana pentru gatit
piper proaspat macinat
1 praf de sare
optional – 20 g parmezan ras
PREPARARE:
Intr-o tigaie mare topim untul si calim ciupercile splate foarte bine sub jet de apa si tocate felii.
Adaugam sucul de la lamaie si supa fierbinte.
Lasam la foc mediu-mic timp de 20-25 minute. Dupa ce s-au fiert ciupercile le punem intr-un blender (sau mixer vertical) si le pasam cu jumatate din lichid, apoi adaugam in functie de consistenta pe care o vom dori. Punem supa in oala, presaram gorgonzola si parmezanul ras, turnam smantana pentru gatit si mai fierbem inca 2-3 minute, pana se topeste branza.
Servim supa calda, garnisita cu putin parmezan ras fin si crutoane de paine.
Pofta buna!
Buna,buna,imi plac ciupercile.O zi minunata sa ai!
Multumesc, Mihaela! O zi frumoasa si tie!
Imi plac ciupercile in orice combinatie si cred ca supa e tare delicioasa!!!Pup!
Multumesc, Licuta! Mie mi s-a parut foarte buna si pentru ca imi place gorgonzola… Te pup!
Cristinusule , iarasi ma nenorocesti !! :((( Mor de pofta !!
Adina, pe asta oincerci doar daca esti fan gorgonzola… PUP!
N-am facut niciodata, dar am furat reteta!! Super arata..
Multumesc Simona!