Supa crema de ciuperci cu gorgonzola

17 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Supa crema de ciuperci cu gorgonzola. Daca va place gorgonzola, supa crema de ciuperci cu aceasta branza este excelenta: simpla, rafinata si buna, usor de preparat… Trebuie incercata neaparat!

Daca va place gorgonzola, supa crema de ciuperci cu aceasta branza este excelenta: simpla, rafinata si buna, usor de preparat… Trebuie incercata neaparat!

INGREDIENTE:

1 kg ciuperci champignon
80 g unt
1.2 l supa de pui
2 linguri suc lamaie
50 g branza gorgonzola
2 linguri parmezan ras fin
200 ml smantana pentru gatit
piper proaspat macinat
1 praf de sare
optional – 20 g parmezan ras

PREPARARE:

Intr-o tigaie mare topim untul si calim ciupercile splate foarte bine sub jet de apa si tocate felii.

Adaugam sucul de la lamaie si supa fierbinte.

Lasam la foc mediu-mic timp de 20-25 minute. Dupa ce s-au fiert ciupercile le punem intr-un blender (sau mixer vertical) si le pasam cu jumatate din lichid, apoi adaugam in functie de consistenta pe care o vom dori. Punem supa in oala, presaram gorgonzola si parmezanul ras, turnam smantana pentru gatit si mai fierbem inca 2-3 minute, pana se topeste branza.

Servim supa calda, garnisita cu putin parmezan ras fin si crutoane de paine.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *