Penne 4 formaggi

15 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Penne 4 formaggi. PENNE 4 FORMAGGI. Paste quatro formaggi. Reteta paste cu sos de branza. Penne in sos cremos de branza. Reteta penne quatro formaggi.

PENNE 4 FORMAGGI. Paste quatro formaggi. Reteta paste cu sos de branza. Penne in sos cremos de branza. Reteta penne quatro formaggi.

Cum se face sosul quatro formaggi. Paste cu sos din patru branzeturi. Reteta italiana penne quatro formaggi.

Penne quatro formaggi sunt pastele mele preferate. Paste si branza, adica ceva simplu si bun, usor de pregatit, cu un gust minunat!

Penne in sos cremos de branza sunt de nerefuzat. Sunt pastele cele mai usor de pregatit si daca iti pui si in fundal muzica italiana cu siguranta te vei simti teleportat pe pamanturile celor care sunt considerati parintii pastelor.

Pastele cu sos de branzeturi pot fi o idee pentru o cina rapida, extrem de gustoasa.

Iubesc pastele si ma bucur tare ca le pot gati in diverse variante, fiind adorate si de ai mei.

Cred ca familia noastra contribuie mult la vanzarea pastelor. šŸ™‚ )) Glumesc. Dar, un lucru adevarat este faptul ca nu exista saptamana fara paste.

Copilul meu daca este intrebat ce ii place cel mai mult sa manance o sa aleaga paste si pizza.

Si, nu poate spune nimeni ca nu ar avea de unde alege. Gatesc mult si variat, mancam des si in restaurante.

Il pun mereu sa aleaga si alte feluri, altele decat ceea ce comanda in mod obisnuit, dar prima dintre alegerile lui va fi, probabil inca cativa ani, o portie de paste.

Reteta pe care v-o propun acum nu este doar una din preferatele familiei noastre, sunt convinsa ca multi dintre voi iubiti branzeturile si veti gasi in reteta de „penne quatro formaggi” o solutie rapida si gustoasa pentru o cina alaturi de cei dragi.

Eu povestesc mereu de familie, dar, va spun ca si atunci cand vin prietenii in vizita si vreti sa ii retineti mai mult, la cina, puteti apelaĀ  cu incredere la aceasta reteta.

Merge bine si un pahar de vinĀ  alaturi.

Pentru a avea paste bune trebuie sa tineti cont de regula: 100 g paste se fierb intr-un litru de apa cu o lingurita sare.

In functie de cantitataea de paste pe care o vreti, puneti apa si sare respectand regula de care v-am spus.

Alte retete la fel de rapide, poate chiar mai rapide, sunt retetele de paste cu ton, dar va recomand sa incercati si alte retete din categoria „paste si orez”.

Am o multime de sugestii si toate s-au bucurat in timp de aprecirea celor care le-au incercat.

Va las acum sa incercati aceasta reteta savuroasa.

Iata liste de ingrediente si modul de preparare pentru penne quatro formaggi:

Ingrediente penne quatro formaggi:

400 g paste tip penne
60 g unt
200 ml smantana pentru gatit
80 g parmezan ras fin
80 g gorgonzola
100 g emmentaler
100 g mozzarella
piper proaspat macinat

Pentru servit – optional:
parmezan ras

Mod de preparare penne quatro formaggi:

Fierbeti pastele intr-o oala mai mare, in apa cu sare. Le lasati la fiert doar cat sa fie al dente (fierbeti exact cat scrie pe pachet/cutie).

Cand sunt gata, le scurgeti si pastrati un polonic din zeama in care au fiert.

In timp ce se fierb pastele, tocati branzeturile in cubulete mici. Puteti pastra 1 cubulet de gorgonzola pentru a-l pune la final in sos, sa ramana putin din textura acestui tip de branza la vedere.

Intr-o tigaie topiti untul, adaugati smantana pentru gatit, apoi branzeturile taiate cubulete. Veti amesteca tot timpul, la foc mic, pentru ca branza sa se topeasca si sa nu se prinda in tigaie.

Turnati pastele scurse peste sos si amestecati pana se omogenizeaza.

Daca vi se pare ca aveti nevoie ca sosul sa fie „lungit” adaugati apa de la paste pastrata(100-150 ml) si puneti pe foc pastele cu sosul.

Lasati inca 1 minut din momentul in care ajunge la temperatura de fierbere, amestecati usor sa nu rupeti pastele, apoi le impartiti in farfurii.

Serviti pastele imediat, cu putin piper proaspat macinat. Eu mai pun putin parmezan ras.

Pofta buna!

Ma gasesti si peĀ INSTAGRAM.

Pagina mea deĀ FacebookĀ o gasesti dacaĀ apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. O reteta la indemana, gustoasa oricum, fie aburinda, fie servita rece, in graba, hranitoare,plina de proteine si carbohidrati, prezentabila, deci…are toate sansele in acest concurs ! Tinem pumnii !

  2. pozele sunt reusite, ca de obicei!, insa eu stiu din experienta ca in realitate, bucatele pregatite de tine sunt si mai grozave decat par in foto!
    o idee gustoasa si inspirata, mai ales ca nu mai mancasem de ceva vreme paste…
    spor si bafta!

  3. Dna Cristina, le-am preparat dupa reteta de mai sus si mi-au placut foarte mult!! Sotul mi-a cerut sa sterg din cap toate retetele mele si sa pregatesc doar cum faceti dvs… Va pup!

  4. Arata delicios:)Sunt sigura ca e sunt foarte bune.Tot ceea ce faci e minunat,esti inspiratia noastra in bucatarie!:)Felicitari si tine-o tot asa!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *