Ficatei de pui cu ciuperci si praz

13 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Ficatei de pui cu ciuperci si praz.

Ficateii de pui cu ciuperci si praz i-am facut adunand ce a mai ramas prin frigider. A iesit ceva super bun, a fost o exeprienta cu un rezultat care mi-a incantat papile gustative la maxim, asa ca va recomand sa o incercati si voi, dar si sa va lasati imaginatia libera si sa creati propriile retete folosind ce mai gasiti uitat prin dulap sau frigider.

INGREDIENTE:

500 g ficatei de pui
1 ceapa mare
50 g praz
150 g ciuperci champignon
150 ml suc de rosii
2 linguri vin alb sec
2 linguri ketchup de casa
2-3 catei de usturoi pisati
1 crenguta rozmarin
1/4 lingurita cimbru
piper proaspat macinat
sare

PREPARARE:

Calim ceapa intr-o tigaie. cand aceasta devine sticloasa o stingem cu 2 linguri de vin alb si adaugam ciupercile spalata foarte bine sub jet de apa, uscate si taiate felii, o crenguta de rozmarin si bucata de praz feliata. Le calim pana incep ciupercile sa se inmoaie.

Separat calim cateva minute ficateii de pui in 2-3 linguri ulei incins. Punem intr-un vas termorezistent ficateii caliti, impreuna cu uleiul in care au fost caliti. Punem si ciupercile cu ceapa si praz, adaugam sosul de rosii amestecat cu usturoiul zdrobit si ketchup, cimbru si putin piper proaspat macinat.

Acoperim vasul cu un capac sau cu o folie de staniol si il dam la cuptorul preancalzit la 200°C timp de 15-20 minute, apoi scoatem capacul si lasam inca 3-5 minute, pana se rumenesc putin.

Ii servim imediat, avand grija sa asezonam cu sare, dupa gust.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sper sa nu va suparati, am furat reteta . Azi am altceva in plan dar maine o incerc pentru sotul meu in special care iubeste ficateii.Multumesc. Pupici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *