Chec cu mere rase

9 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Chec cu mere rase. Acest chec cu mere rase este un desert simplu si aromat, care se asorteaza perfect la culorile toamnei.

Acest chec cu mere rase este un desert simplu si aromat, care se asorteaza perfect la culorile toamnei.

Este un chec rapid, ieftin, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui.

Reteta acestui chec cu mere rase, delicios, aromat cu scortisoara si coaja rasa de portocala, este un adevarat rasfat pentru cei dragi, ce o sa va convinga ca este un desert ieftin ce poate fi pregatit indiferent de anotimp.

Reteta prezentata pas cu pas, o sa convinga si un incepator in ale gatitului ca poate sa pregatesca un astfel de chec fara tehnici speciale sau cursuri speciale de cofetarie.

De altfel, cei mai multi dintre noi atunci cand avem in minte varianta unui desert foarte rapid, usor de pregatit, simplu si economic avem in minte o reteta de chec.

Eu am facut de-a lungul timpului zeci de retete pe blog, asa ca puteti sa va inspirati din colectia de retete de chec dulci si sarate doar dand click aici:  gasiti retete de chec cu unt, cu ulei, cu ciocolata, nuci, retete de post sau vegane, retete economice, cu iaurt, din albusuri, retete de chec cu fructe de sezon – retete pentru toate gusturile. Sper sa va inspire si sa le pregatiti si voi.

Retetele cu mere sunt perfecte in orice anotimp. Este adevarat ca eu le pregatesc in mod special in sezonul rece, dar acest fruct este prezent in casa noastra in permanenta, asa ca daca am posta de niste briose cu mere in mijlocul verii, evident ca nu tin cont de faptul ca le-am facut mai toata iarna.

Colectia mea de retete cu mere o gasiti dand click aici:  veti gasi retete de chec, briose, torturi, prajituri, placinte si chiar cozonaci.

Merele oxideaza foarte repede. Din acest motiv obisnuiesc ca le scufund sau sa le stropesc cu suc de lamaie sau apa cu suc de lamaie. Observati ce culoare frumoasa are felia. Nu este maro inchis, cu aspect dubios.

Cele mai bune mere pentru a face chec cu mere rase  sunt cele dulci. Daca aveti mere din gradina si nu le-ati stropt, atunci acelea sunt cele mai bune. Eu le-am folosit pe cele din marul nostru, care a rodit din primul an dupa ce l-am plantat.

Pentru a avea cantitate exacta nu o sa va las un numar de mere, cu cantitatea de mere rasa, dupa ce merele au fost curate de coaja si casuta de seminte.

Acum va las sa vedeti de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru checul cu mere rase.

INGREDIENTE:

300 g mere rase (cantarite dupa ce au fost curatate de coaja si de cotoare)
sucul de la 1/2 lamaie
5 oua
50 g unt
1 lingura suc portocale
280 g faina
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita cu varf scortisoara
1/2 lingurita coaja de portocale rasa
optional – 50 g ciocolata topita pentru ornat

Cum se face reteta de chec cu mere rase:

Am spalat merele, le-am curatat de coaja si le-am raa, apoi le-am stropit cu suc de lamaie, pentru a nu oxida.

Intr-un bol punem ouale, adaugam zaharul vanilat, zaharul si mixam puna la omogenizare. Adaugam apoi untul si mixam din nou. Intr-un bol punem faina, adaugam praful de copt, sarea, scortisoara si coaja de portocala apoi adaugam totul peste compozitia de oua si zahar si amestecam totul pana se omogenizeaza compozitia.

Peste compozitia rezultata adaugam merele rase si stoarse in mana, amestecam din nou totul si turnam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau unt si faina.
Introducem checul in cuptorul preincalzit la 180°C si il lasam timp de 40-45 de minute la copt.

Cand este gata (trece testul scobitorii) il scoatem din forma si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Servim checul tapetat cu zahar pudra sau cu o glazura din ciocolata topita.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe canalul de Instagram. 

Va invit sa va abonati la canalul meu YOU TUBE. Veti fi la curent cu retetele pregatite in format video.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *