Supa crema de linte rosie

5 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Supa crema de linte rosie. Pentru inceput masuram o cana de linte rosie. Cu aceeasi cana vom masura si cantitatea de apa.

Supa crema de linte rosie intra categoric in categoria retetelor sanatoase. Lintea este plina de fibre, magneziu, acid folic, fier, fosfor, vitamina B1, asa ca nu ezitati sa incercati retete cu aceasta leguma minunata.

INGREDIENTE:

1 cana de linte rosie

3 linguri de ulei vegetal

1 ceapa medie

1 cartof mic-mediu

1 morcov maricel

1 lingura boia de ardei (dulce si picanta)

1 lingura bulion – pentru culoare

4 cani + 1/2 cana apa calda

1 cub supa vita/pui

1 lingurita faina

1 catel mare usturoi feliat subtire

1 lingurita seminte chimen

1-2 linguri suc lamaie

sare

piper

Pentru servit-optional:
1 lingura ulei

1/4 lingurita boia de ardei iute

1 varf fulgi iuti de ardei

crutoane de paine

PREPARARE:

Pentru inceput masuram o cana de linte rosie. Cu aceeasi cana vom masura si cantitatea de apa.

Calim ceapa tocata cuburi sau pestisori in 2 linguri ulei. Adaugam morcovii si ii calim in jur de 2 minute, apoi punem semintele de chimen si usturoiul, continuand sa calim in jur de 30 secunde.

In 4 cani de apa fierbinte dizolvam un cub de supa de pui/vita. Turnam supa peste morcovii caliti, punem cartoful tocat cubulete in oala si lasam sa fiarba. Adaugam in acest moment lintea, boia de ardei si bulionul.

In acest timp calim intr-o lingura ulei o lingurita de faina, pe care o stingem cu jumatate cana de apa. Turnam aceasta compozitie peste supa noastra cand toate legumele sunt fierte, sucul de lamaie, asezonam cu sare si piper si mai lasam cateva minute pe foc.

Luam de pe foc, pasam cu ajutorul unui mixer vertical si servim imediat. Daca ne place mancarea picanta putem cali intr-o lingura ulei boia iute de ardei si cativa fulgi de ardei iute. Aceasta compozitie o punem peste supa cand servim.

Sa aveti pofta!

Reteta a fost adaptata dupa sursa aceasta.

Multumesc Sanda pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata super dar…in text nu scrie cand se adauga lintea, boiaua, bulionul din ingredientele. Sigur, avem poza mai mult decat sugestiva dar cand esti gospodina la inceput vrei sa sufli si in iaurt 🙂 Si la ingrediente nu sunt trecute chimenul, usturoiul.

  2. Hello. Acuma am facut si eu aceasta supa, dar nu am avut linte rosie, asa ca am facut din verde si rosu nu am adaugat nimic. Mie, prin fierbere, lintea rosie isi pierde culoarea. Nu stiu , oare nimeni nu a facut pana acuma aceasta reteta? Ca eu m-am lovit de ceva lipsa a ingredientelor. Adica in timp ce o faceam, vad chimen, cat? ma uit, nu-i trecut, usturoi sa-l pun ma uit, cat? nici el trecut. Ma rog am pus din capul meu. Poate ar fi bine daca ai trece. Multumesc de reteta. Poate o postez, ma mai gandesc, ca stii fiind public, nu-mi prea place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *