Chec aperitiv cu branza si iaurt

2 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Chec aperitiv cu branza si iaurt. Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt, piperul macinat si sare. In alt vas am amestecat branzeturile rase cu galbenusurile si iaurtul.

Chec aperitiv cu branza si iaurt este un chec aperitiv simplu de preparat, gustos, un fel de paine cu iaurt, branza si praf de copt. Are textura unei paini pufoase cu cartofi, dar consistenta si gustul sunt mai delicate si mai usoare, iar pentru acest lucru se face vinovat iaurtul. Acesta aduce o textura usor umeda si pufoasa in acelasi timp, iar branza este responsabila cu un plus de savoare. Am folosit atat branza sarata cat si o branza mai dulce(mozzarella sau cascaval), care se topeste.

Am pregatit de foarte multe ori chec aperitiv cu branza si iaurt pentru a-l folosi pe post de paine la micul dejun sau in zilele in care se adunau copiii de la scoala pentru a se juca in curte, dar si la diverse evenimente unde erau prezenti multi copii.

Pentru a face chec aperitiv cu branza si iaurt nu ai nevoie de experienta in bucatarie. Trebuie doar sa amesteci ingredientele asa cum am lasat detalii in explicatii. Chiar daca vi se pare ca albusurile nu le-ati batut sufficient, sau nu ati amestecat prea fin, nu va faceti griji, rezultatul va fi cu siguranta gustos. Sigur, este important sa iasa si pufos, asa ca atunci cand incorporati albusurile sa o faceti usor, cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia.

Daca vreti sa pregatiti si alte retete de chec sarat va invit sa dati click aici pentru colectia de retete de chec aperitiv. Cea mai apreciata dintre toate retetele este reteta de chec aperitiv tip pizza.

INGREDIENTE:

120 g telemea rasa
100 g mozzarella
200 g iaurt grecesc
3 oua
200 g faina
1 plic praf de copt
1 praf piper proaspat macinat
1 praf de sare.

PREPARARE:

Intr-un bol am amestecat faina cu praful de copt, piperul macinat si sare. In alt vas am amestecat branzeturile rase cu galbenusurile si iaurtul.

Am pus faina peste acestea, am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am incorporate albusurile batute spuma tare.

Am amestecat usor, de jos in jus, apoi am turnat intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau cu ulei si faina.

Am copt checul aperitiv cu branza si iaurt in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30-35 minute. Cand a fost gata l-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Uitati ce textura frumoasa are!

Sper ca il veti incerca si voi!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am încercat și eu rețeta de chec, dar după ce l-am scos din cuptor partea care era crescută a scăzut (în sensul că nu mai era ridicătura ca în pozele prezentate cu toate că în cuptor crescuse frumos și din tavă l-am scos abia când s-a răcit).

    1. Nu stiu de ce se poate intampla acest lucru, checul avand consistenta de la branza, nu este pandispan in sensul classic. Este posibil sa aveti cuptor pe gaz? Se mai intampla daca scade gazul in timpul coacerii ca ceea ce coacem sub forma de aluat sa nu iasa chiar ce ne dorim. Dar consistenta si gustul au iesit asa cum trebuie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *