Ciorba de crap cu masline

29 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Ciorba de crap cu masline. Ciorba de crap cu masline – reteta de ciorba de peste rapida, extrem de simpla si usor de pregatit.

Ciorba de crap cu masline – reteta de ciorba de peste rapida, extrem de simpla si usor de pregatit.

Eu am avut file de crap, dar puteti sa o pregatiti si cu alt tip de peste (de preferat file, gata curatat de oase).

Daca la un peste intreg iti dai seama ca este proaspat tinand cond de claritatea irisului, la cel gata filetat te vei orienta dupa miros si textura. Trebuie sa fie ferma, iar pielea stralucitoare.

Ciorba de crap cu masline este atat de buna, incat nu vei crede ca se poate gati in 15 minute. Este o solutie buna si pentru zilele in care trebuie sa gatesti rapid pranzul sau cina.

Maslinele nu trebuie sa fie desarate. Daca se poate sa folosesti tipul Kalamata ar fi ideal, dar eu m-am descurcat cu ce mi-a cumparat sotul meu.
Impreuna cu caperele, acestea contribuie la gustul sarat si acrisor al ciorbei, ce poate fi acrita mai tare cu suc de lamaie sau bors. In aceasta reteta nu merge zeama de varza acra.

Incredientele speciale dau un gust special, asa ca itirecomand aceasta ciorba de crap cu masline pe care o poti prepara cat ai bate din palme.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas pentru ciorba de crap cu masline.

Ingrediente ciorba de crap cu masline :
(pentru 2 persoane)

450 g file de crap
70 g masline negre fara samburi, tocate in rondele
1 lingurita capere
1 ceapa mare
1 catel mare usturoi tocat marunt
1 morcov mediu
1/2 ardei gras rosu (kapia)
2 linguri ulei
1/2 lingurita frunze telina uscata
50 ml suc de rosii
2 linguri pasta de rosii
1 varf cutit boia iute
600 ml apa calda/ supa legume
1 frunza dafin
cateva frunze patrunjel
sare
5-6 boabe piper
suc lamaie – in functie de gusturi
cateva frunze leustean

Mod de preparare ciorba de crap cu masline :

Am calit ceapa tocata fin in ulei impreuna cu morcovul ras prin razatoarea mica si ardeiul gras tocat marunt.

La final am adaugat catelul de usturoi tocat cat mai marunt si am amestecat in jur de 30 secunde, apoi am pus pestele peste acestea si l-am calim in jur de 2 minute pe ambele parti.

Am turnat apa calda, am adaugat maslinele, caperele, telina, sucul si pasta de rosii, praful de boia iute, frunza de dafin, frunzele de leustean, putina sare, piperul si sucul de lamaie (in functie de gusturi putem pune intre 1 si 3 linguri).

Am lasat sa fiarba in jur de 10 minute, apoi am luat de pe foc.

Am gustat inca o data si am adaugat inca putin suc de lamaie.

Am mancat ciorba calda, cu putin patrunjel, proaspat tocat. Merge cu ardei iute.

Este atat de buna!

Daca o pregatiti si voi o sa ma pomeniti, caci nu stiu sa existe ciorba de peste pregatita mai rapid ca aceasta si sa aiba si un gust la fel de bun!

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De exemplu la reteta asta,am salivat numai citind ingredientele si modul de preparare…:)) maine ma si duc sa-mi cumpar de unele,de altele,sa fac si eu pt.wikend-ul asta ceva,de aici de la voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *