Ardei umpluti cu carne de porc

22 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Ardei umpluti cu carne de porc. Spalam ardeii sub jet de apa apoi scobim cotoarele acestora, astfel incat sa le putem refolosi pe post de capac. Scuturam semintele acestora.

Ardeii umpluti cu carne de porc sunt probabil una din cele mai cunoscute retete de legume umplute. Se prepara foarte simplu, asa ca si un incepator in ale bucataritului se poate incumeta la aceasta reteta.

INGREDIENTE:

700 g ardei gras (6-8 ardei mici-medii)
600 g carne de porc tocata (cotlet si ceafa)
50 g orez
2 cepe medii
1 lingurita faina + 30 g
cateva fire marar
cateva fire patrunjel
1/4 lingurita cimbru uscat
sare
piper
200 ml suc de rosii
100 ml ketchup
1/2 lingurita zahar
1 praf de boia dulce
2 linguri ulei
cateva crengute cimbru
2 frunze dafin
cateva boabe de piper
sare
2 rosii mari, coapte

PREPARARE:

Spalam ardeii sub jet de apa apoi scobim cotoarele acestora, astfel incat sa le putem refolosi pe post de capac. Scuturam semintele acestora.
Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa calita (din care pastram 1 lingura pentru sos), verdeturile tocate, cimbrul uscat, sare, piper, 2 linguri de apa si 1 lingurita faina.

Umplem ardeii cu aceasta compozitie si ii punem al fiert pentru 30 minute. In acest timp pregatim intr-un bol sosul: amestecam sosul de rosii, cu ketchup, un praf de boia dulce de ardei, 1/2 lingurita de zahar, putina sare si ceapa calita.

Intr-un vas termorezistent punem pe fundul acestuia felii de rosii. Mutam ardeii peste acestea, turnam sosul, adaugam boabele de piper, frunzele de dafin si crengutele de cimbru, apoi punem ardeii in cuptorul preancalzit pentru alte 30 minute, pana incepe sa se ingroase sosul si ardeii dau semne ca se rumenesc.

Servim ardeii umpluti cu carne de porc calzi, cu smantana si verdeata tocata.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *