Biscuiti bufnita pentru halloween

19 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Biscuiti bufnita pentru halloween. Biscuiti bufnita – fusecuri bufnita – reteta speciala pentru copii, dar si pentru cei mari, o idee delicioasa si distractiva.

Biscuiti bufnita – fusecuri bufnita – reteta speciala pentru copii, dar si pentru cei mari, o idee delicioasa si distractiva.

Biscuitii „bufnita” pot fi pregatiti pentru Halloween sau pur si simplu pentru rasfatul celor mici, fara un motiv anume.

Recunosc ca imi place sa imi rasfat copilul si nu ii refuz aproape nimic.

Daca vrea sa ne distram si sa ne costumam sau sa ne vopsim pe fata o vom face impreuna.

Anii copilariei se duc rapid si nu am de gand sa pierd nimic din aceasta perioda frumoasa.

Daca tot am renuntat la job si am ales sa ii fiu alaturi in anii de scoala, atunci las distractia sa fie la cote maxime.

Ideea acestor biscuiti nu imi apartine 100%, caci i-am vazut la un moment dat pe Pinterest.

Dar, nu am salvat link-ul catre reteta asa ca am improvizat folosind una din retetele mele de biscuiti.

Sa va spun ce succes au avut? Cu greu am salvat 3 biscuiti pentru poza.

Pe blog mai am inca o reteta de biscuiti in forma de bufnita, dar acestea sunt monocrome.

Au fost pregatiti de invitata mea, Simona Callas, in proiectul „Gatesc cu prietenii”.

Puteti citi reteta daca apasati aici.

Daca si voi vreti sa le faceti o bucurie copiilor, va las aici colectia mea de retete pentru Halloween.

Am pregatit biscuiti degete de vrajitoare, bezele fantome, cupcakes fantome, biscuiti paianjen, dar si retete sarate (mumii din cartofi prajiti sau din carnati/crenvursti, oua umplute, chiftelute, etc).

Le puteti vedea pe toate daca apasati aici. 

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti bufnita – reteta pentru Halloween:

INGREDIENTE:
(pentru 18 bucati mari)

120 g unt
120 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 ou
250 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
30 g pudra neagra de cacao
alune de padure
migdale

Cum se face reteta debiscuiti bufnita:

Am mixat untul cu zaharul brun si cel vanilat pana au devenit o spuma, apoi am adaugat oul.

Am incorporat faina (cu 20 g mai putin) amestecata in prealabil cu un praf de sare si praful de copt si am amestecat pana s-a omogenizat.

Am impartit aluatul in jumatate. In una din aceste jumatati am adaugat cacao, in cea;ata restul de faina si am amestecat pana s-au omogenizat compozitiile.

Din ambele jumatati de aluat am rulat intre palme cilindrii cu un diametru de aproximativ 1.5-2 cm. Le-am invelit intr-o folie alimentara si le-am pus in frigider pentru o ora.

Pe o plansa de lucru taiem din cilindrii de culoare alba. Ii punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt, relativ aproape unii de altii, in perechi de 2 bucati albe.

Le-am inconjurat cu snuruletele colorate, ca si cand as fi facut un 8 culcat. Grosimea aluatului nu trebuie sa fie prea subtire, astfel incat biscuitii sa iasa fragezi (aproximativ 3 mm).

Cu degetele am apucat si am tras putin in sus din aluatul cu cacao, astfel incat sa obtin „urechile”.

Am pus ochii din jumatati de alune de padure, iar ciocul va fi sugerat de migdale, raschetate putin cu un cutit. Am lasat suficient spatiu intre biscuiti, pentru ca vor creste.

Eu i-am facut mari, astfel incat intr-o tava mi-au intrat 9 biscuiti si am facut 2 tavi.

Cine sta bine la capitolul rabdare cu siguranta poate realiza in jur de 24 bucati, ceva mai mici.

Am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 13-15 minute. I-am lasat sa se raceasca pe un gratar apoi pot fi mancati cu mare pofta.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ingenios. Foarte gustosi si foarte interesanti. Micutilor le trebuie ceva timp pana se hotarasc sa manance sau sa se joace cu biscuitii.
    Multumim pentru reteta.

    1. Patricia, iti spun sigur ca vei reface aceasta reteta de multe ori… eu nu am avut scapare, 3 zile la rand am tot facut acesti biscuiti! Si al meu are 9 ani… 🙂

  2. Excelenta reteta! Am terminat acum de copt o cantitate (mi-au iesit 25 de bufnitele si 12 fursecuri floare), iar micutii sunt incantati nevoie mare – au ajutat si ei la pus ochisorii si cioculetele, iar acum nu se hotarasc daca sa se joace cu bufnitele sau sa le manance! Multumesc mult pentru inspiratie – am avut parte de o experienta foarte placuta impreuna cu copilasii!!!!

  3. Multumesc pentru reteta si pentru sfaturi. Am prestat si noi (eu si fetita mea d 7 anisori) aseara bufinte. Am dublat cantitatile si am dat cu ou (astea au fost diferentele) :). Au iesit f bune
    O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *