Chec cu morcovi si nuci

12 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Chec cu morcovi si nuci. Daca am avut o dovada clara ca acest chec este bun, l-am adus si aici, caci ar fi pacat sa nu il incerce cat mai multa lume.

Cel mai bun chec cu morcovi si nuci! Am spus! Dupa mai multe incercari de chec cu morcovi, bune si acelea, acesta este de departe cel mai bun! Este aromat, parfumat, pufos. Pot folosi toate adjectivele posibile la adresa unui chec, credeti-ma le merita cu prisosinta!

Checul acesta l-am pregatit prima oara pentru ai mei fara sa le spun ce am pus in el. Sotul meu nu este incantat de legume in dulciuri, iar copilul il copiaza uneori. Va spun ca au mancat tot checul fara sa ma intrebe ce contine? Acest lucru mi-a dat curaj si l-am facut in cantitate dubla pentru a le oferi tuturor copiilor din clasa cate o felie in excursia in care mergeam si cativa parinti. Si atunci s-a mancat tot, ba unii copii au intrebat daca mai am.

Reteta este banala, ingredientele se gasesc peste tot, nu costa mult si se face foarte usor.

Pentru a face acest chec cu morcovi am folosit o forma rotunda. Am tapetat-o cu ulei si faina foarte bine, chiar si pe inelul interior, pentru a nu se lipi si a pastra forma aceasta frumoasa. Daca se intampla sa fiti incepatori, si puneti prea multa faina, aceasta se va indeparta usor cu o pensula de bucatarie (cu fir de par), dupa ce se raceste. Daca nu vreti sa va complicati folositi o forma clasica de chec.

Il pueti pregati oricand, dar si in perioada Sarbatorilor Pascale, cand mi se pare ca merg cel mai bine deserturile cu morcov.

Am si o reteta fabuloasa de tort cu morcovi, asa ca va invit sa o incercati si pe aceasta. O gasiti aici. 

Acum va las sa descoperiti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru checul cu morcovi si nuci:

INGREDIENTE:

3 oua
250 g faina
50 g nuci macinate fin
6 nuci tocate grosolan – bucati mai mari
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita praf scortisoara
coaja rasa de la 1/2 portocala
250 g mocov ras
150 ml ulei
2 linguri suc portocala
1 varf cutit sare
1 plic praf de copt

Pentru glazura:
60 g ciocolata cu lapte
1 lingura suc de portocale
1 lingurita unt

Cum se face reteta de chec cu morcovi si nuci:

Mixam albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile unul dupa altul, amestecand usor cu un tel, apoi incorporam pe rand uleiul, faina cernuta si amestecata cu un praf de sare.

Stingem praful de copt cu suc de portocale, turnam peste compozitie, adaugam nucile macinate si cele tocate, apoi scortisoara si amestecam usor.

Ultimul ingredient pus in compozitie il reprezinta morcovii tocati foarte fin la robot sau rasi prin razatoarea cea mai mica.

Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 minute.

Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata impreuna cu o lingura suc portocale in cuptroul cu microunde pentru 30 secunde.

Amestecam imediat cu untul si turnam peste chec. Lasam sa seraceasca complet, apoi putem felia checul si servim.

Si daca tot va spuneam ca este cel mai bun chec de morcovi cu nuci, atunci reteta aceasta merita cu siguranta inscrisa la provocarea lunii octombrie lansata de Mihai.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. morcovi? departe de taramul „desert bun”! dar cu reteta asta „simpla, usoara,promitatoare -din foto” m-ai facut curioasa si pt. ca intamplator aveam toate ingredientele inclusiv timp si vointa, am facut-o si nu numai ca mi-a crescut aluatul, ci a avut si succes; iar eu ii dadeam inainte cu ..ha! si are si morcovi!
    deci inca o data de la Maria: BRAVO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *