Briose aperitiv cu branza si rosii

10 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Briose aperitiv cu branza si rosii.

Briosele aperitiv cu branza si rosii pot fi solutia perfecta pentru pachetelul de la scoala, dar le putea lua si la picnic, sau le putem servi la petrecerile copiilor. Trebuie sa recunosc ca eu le mananc in masina, cand nu am timp sa imi iau micul dejun acasa…

INGREDIENTE:
(pentru 6 bucati)

200 g faina
1 ou
1 lingurita praf de copt
150 g iaurt
40 g unt
2 linguri cascaval ras
2 linguri telemea rasa
1 lingurita parmezan ras
3 rosii cherry
1/4 lingurita cimbru uscat
sare
piper

PREPARARE:

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, apoi adaugampe rand iaurtul, oul batut cu sare si piper, untul topit si racit, iar la final branzeturile rase. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte pana se omogenizeaza.

Turnam compoziţia in formele de briose tapetate hartie speciala de copt, sau cu ulei si faina, le umplem trei sferturi, punem 1/2 rosie cherry in fiecare briosa si le coacem în cuptorul preancalzit la 180°C in jur de 30-35 minute.

Le lasam sa se raceasca, apoi le servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna,
    Tocmai am scos din cuptor briosele, sunt inca calde, dar compozitia mea nu a fost atat de fluida ca a ta. Eu am facut 12 buc si am pus 3 iaurturi de 140 g ca sa o pot subtia. Oare cantitatea iaurtului nu a fost reala sau trebuia sa cumpar un iaurt mai subtire? Am folosit DANONE natural. Chiar si cu 3 iaurturi tot mai groasa ca a ta a fost.In plus, rosiile mi s au ridicat, nu s au asezat asa frumos in interior ca la tine. Recunosc ca nu am pus cherry, ci am taiat din rosie mare, mea culpa…Dar cu toate asta nu arata rau! Imi pare rau ca nu pot trimite poza. SUNT DELICOASE, au o consistenta semi pufoasa, dar mi se lipesc de hartie ca si briosele cu ciuperci si cascaval. Ce nu fac bine? Multumesc.
    Maine incerc burek!

    1. Imi pare rau ca nua m specificat ce iaurt era. Pe vremea acea foloseam Tnuva cred, era putin mai gros, nu subtire. Aluatul a crescut in jurul rosiilor… Important este ca iti plac! Si mie mi se lipesc uneori, este vina cascavalului! Daca ramane la exterior se topeste si se lipsete… Desfaci usor cu un cutit de plastic si raman frumoase!

  2. Superbe briosele, le-am facut de 2 ori, au fost „rase” in aceeasi zi de fiecare data. Cea mai la indemana, rapida si gustoasa reteta de briose aperitiv, unde mai pui ca se preteaza la absolut orice combinatie de „umplutura” – a se citi resturi de prin frigider 🙂

    Si foarte util site! Ca tot omul – deh, uituc – vin, incerc retete, imi plac, le pun la pastrare in folderele virtuale si le gatesc din nou dar un comentariu de multumire uit sa las!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *