Cuburi cu mere si nuci – prajitura cu mere rase

5 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Cuburi cu mere si nuci – prajitura cu mere rase. Cuburile cu mere si nuci intra categoric in categoria prajiturilor cele mai bune, mai simple si mai delicioase! Nu trebuie decat sa le incercati si imi veti da dreptate!

Cuburile cu mere si nuci intra categoric in categoria prajiturilor cele mai bune, mai simple si mai delicioase! Nu trebuie decat sa le incercati si imi veti da dreptate!

As pregati prajituri cu mere in fiecare zi de toamna si iarna. Parfumul prajiturilor cu mere, proaspat scoase din cuptor nu poate fi egalat usor de alte prajituri.

Daca ar fi un asemenea parfum de camera zau daca nu as cumpara, caci il ador. Scortisoara, mere coapte si rom se imbina atat de frumos si de placut incat eu nu rezist usor.

Si, ma gandesc ca asta este si scopul unei prajituri: sa iti placa atat de mult incat sa te seduca, sa o pregatesti mereu si sa iti ramana intiparita adanc in amintiri placute.

Mai multe retete cu mere gasiti in acest link.

Am postat aici tot ce am pregatit de-a lungul timpului: placinta cu mere, prajitura cu foi fragede si mere, chec cu mere rase, brownie cu mere, reteta de cozonac cu mere, mere coapte, cateva retete de tort.

Prajitura pe care eu o numesc „cuburi cu mere si nuci„este delicioasa.

Nu mai tin minte daca o am de la cumnata mea sau de la tiza mea, dar din momentul in care am pregatit-o prima oara si pana la aceasta postare am facut-o de zeci de ori.

Si sigur, nu am cum sa uit cum stateam linistita ca pregatisem cuburi cu mere si nuci intr-o dimineata (pentru musafirii care veneau pe la amiaza), iar peste cateva ori cand am vrut sa o tai si sa o aranjez pe un platou, mai aveam doar un rest de 2-3 cuburi.

Fiul meu, impreuna cu prietenul lui, au descoperit-o in camara si au savurat-o pe ascuns.

Nu aveam de ce sa fiu suparata, era dovada cea mai buna a faptului ca este o prajitura buna.

Am refacut-o usor (norocul meu ca aveam inca tot ce imi trebuia in casa) si I-am rasfatat si pe musafiri cu aceste cuburi de mere si nuci.

Am pus in aluat niste biscuiti rasi pentru a absorbi umiditatea, iar cantitea folosita de mine poate fi dublata daca merele sunt foarte zemoase. Puteti folosi piscoturi, pesmet sau gris in loc de biscuiti.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cuburi cu mere si nuci:

INGREDIENTE:

110g unt topit
150 g faina
200 g zahar
1 ou
400 g mere rase
100 g nuci macinate fin +30 g nuci  tocate mare
2 linguri varfuite biscuiti rasi
4 g praf de copt
1 g bicarbonat
1 praf de de sare
2 g pudra de scortisoara
1/4 lingurita esenta de rom

PREPARARE:

Preancalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron pregatim urmatoarele ingrediente uscate: faina, praf de copt, sare, bicarbonat si scortisoara, apoi le amestecam.
Batem untul topit cu oul si zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam merele rase, biscuitii rasi si nucile si amestecam astfel incat sa avem o compozitie omogena.

Punem si ingredientele solide, amestecam bine si turnam compozitia intr-o tava (21*28cm) tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina.

Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Dupa acest interval facem testul cu scobitoarea sa vedem daca prajitura s-a copt.
Scoatem din cuptor si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi tapetam cu zahar pudra.

Yammy! Cine vrea un cub de prajitura „cuburi cu mere si nuci”?

Iata cat de frumoase au iesit cele pregatite de Corina Sandru. Multumesc, Corina!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am facut astazi prajitura ,dar nu a crescut asa.A iesit umeda ..si a crescut mai putin..in rest e f gustoasa..ce credeti ca am gresit?

  2. Suna foarte tentant reteta, a intrat pe lista mea pentru acest weekend.
    Cu ce imi sugerezi sa inlocuiesc biscuitii (nu am acum in casa)? Faina?

    Multumesc!

  3. imi cer scuze ca nu sunt atat de incantata, singurul motiv pentru care cineva ar opta sa faca prajitura este ca se amesteca toate ingrdientel si e gata , parerea mea ca cu atata nuca si mere poti face un pandispan , blat minunat, vezi retete pe div. seituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *