Covrigei cu seminte de chimen

4 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Covrigei cu seminte de chimen. Coacem covrigeii in cuptorul preancalzit la 180°C timp de aproximativ 20 minute, sau pana se rumenesc putin.

Covrigei cu chimen pur si simplu buni, crocanti, gustosi… numai buni de rontait! Va recomand sa ii pregatiti cu o zi inainte sa ii serviti si sa ii pastrati intr-o cutie inscrisa etans (in acest mod putem sa ii tinem 5-6 zile).

INGREDIENTE:
(Pentru 115 buc)

500 g faina
120 g untura (unt)
100 g mozzarella rasa
1 lingura sare
1/2 lingurita zahar
1 ou + 1 ou pentru uns
25 g drojdie proaspata
70 ml lapte cald
50 g smantana
3-4 linguri seminte de chimen
sare de mare

PREPARARE:

Preparam maiaua amestecand laptele cald cu o lingura de faina si zahar intr-o cana, apoi o lasam la dospit. In acest timp amestecam faina cu sare, mozzarella, smantana, un ou batut si untura. Turnam apoi maiaua peste aluat si il framantam bine pana obtinem un aluat putin moale, neted, care nu se lipeste de maini.

Il lasam sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleza volumul. Intindem aluatul pe o suprafata de lucru unsa cu putin ulei. Aluatul va avea o grosime de aproximativ 2 mm. Decupam covrigeii cu forma speciala si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii ungem cu un ou batut, apoi presaram semintele de chimen. Daca suntem amatori de covrigei sarati putem presara si putina sare de mare peste acestia.

Coacem covrigeii in cuptorul preancalzit la 180°C timp de aproximativ 20 minute, sau pana se rumenesc putin.

Acum am ce rontai la film!

Spor la lucru va urez si voua!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Faceam la mama Acasa cind eram copil…. Întrebarea mea este dacă ies la fel de buni si cu unt? … Unde stau eu nu am de unde sa procur untura:-(….
    Merci mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *