Prajitura rapida cu mere

28 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura rapida cu mere. Punem laptele si untul intr-o oala. Le incalzim pana se topeste untul, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

In doi timpi si trei miscari… Chiar putem spune ca atat de usor se prepara aceasta prajitura cu mere. Reteta este atat de simpla incat va garantez ca oricine o poate prepara si va fi multumit de rezultat. Este economica, folosim putine ingrediente, asa ca reteta aceasta va fi pe lista de retete rapide si gustoase.

INGREDIENTE:

3 mere medii
sucul de la 1/2 lamaie
100 g unt
200 ml lapte
4 oua
1 pachet zahar vanilat
200 g zahar
300 g faina
1 lingurita praf de copt + 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1 lingurita de coaja rasa de portocala
1/4 lingurita extract de vanilie

PREPARARE:

Punem laptele si untul intr-o oala. Le incalzim pana se topeste untul, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Curatam merele de coaja, apoi le taiem cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie, apoi presaram 1/3 lingurita scortisoara peste ele si le amestecam. Le pudram cu 1 lingurita de faina, amestecam iar si le lasam pana pregatim aluatul.

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat in jur de 7 minute, la viteza mare. Adaugam usor, amestecand, laptele cu unt. Amestecam compozitia pana se omogenizeaza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat, 1/3 din cantitatea de scortisoara si coaja rasa de portocale, amestecand usor cu un tel. Turnam aluatul intr-o forma(cu diametrul de 22 cm -dar la cum a crescut, cred ca era nevoie de una cu de 24 cm), tapetata cu hartie de copt sau cu ulei si faina, apoi presaram cubuletele de mere. Presaram restul de scortioara, apoi apasam putin cu o lingurita cubuletele de mere.

Coacem prajitura cu mere in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. O lasam pe un gratar sa se raceasca. Cand servim putem sa o tapetam cu zahar pudra.

Spor la gatit si pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *