Prajitura cu piersica si portocala

25 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu piersica si portocala. Incorporam apoi faina cernuta si amestecat in prealabil cu praful de copt si un praf de sare, cat un varf de cutit.

Prajitura cu piersica si portocala se prepara rapid si este tare buna! Aromata, putin umeda, racoritoare sunt completarile pe care le fac pentru aceasta prajitura delicioasa, realizata special pentru rasfatul celor dragi. šŸ™‚

INGREDIENTE:

(tava cu diam 26 cm)

175 g unt
175 g zahar
coaja rasa fin de la 1 portocala
2 linguri suc portocale
1/4 lingurita esenta de portocale
3 oua
150-170 g faina
1 plic praf de copt
1 praf de de sare
50-70 g iaurt
2 piersici feliate
zahar pudra – pentru tapetare

Mixan untul, zaharul, coaja de portocale, sucul de portocale si esenta de portocale intr-un castron, pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte.

Incorporam apoi faina cernuta si amestecat in prealabil cu praful de copt si un praf de sare, cat un varf de cutit.

Adaugam la final iaurtul si amestecam pana se omogenizeaza. In functie de tipul de iaurt, cantitatea poate sa varieze, astfel incat aluatul la final sa aiba o consitenta medie (nici prea moale, nici prea tare). Turnam aluatul intr-o tava cu diametrul de 24-26 cm, tapetata cu hartie de copt. Acoperim cu felii de nectarine si coacem in cuptorul preancalzit la 180Ā°Cin jur de 30-40 minute, sau pana devine aurie si trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a copt o scoatem din tava si o lasam sa se raceasca pe un raft de sarma. Cand se raceste o tapetam cu zahar pudra si servim.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *