Sufleu de dovlecei

20 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Sufleu de dovlecei. Spalam dovleceii, apoi ii curatam de coaja si ii radem. Ii saram si ii lasam sa lase apa cam 30 minute.

INGREDIENTE:

750 g dovlecei
2 oua
200 g cascaval ras
1/2 legatura marar
2 linguri unt
2 linguri faina
100 ml lapte
sare
piper
optional fulgi de ardei iute
unt pentru uns vasul
2 linguri pesmet pentru tapetat vasul

PREPARARE:

Spalam dovleceii, apoi ii curatam de coaja si ii radem. Ii saram si ii lasam sa lase apa cam 30 minute.

Pregatim un sos bechamel din unt, faina si lapte. Scurgem foarte bine dovleceii de apa si ii amestecam cu galbenusurile, cascavalul ras (pastram 2 linguri), sosul bechamel, mararul tocat, un praf de sare si piper. Daca ne place picant putem adauga 1/4 lingurita fulgi de ardei iute. La final adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.

Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, apoi turnam compozitia cu dovlecei in acesta. Dam la cuptor, la 200°C pana da semne ca se rumeste la suprafata. Verificam din cand in cand daca au lasat apa si incercam sa o scurgem – nu vor lasa apa daca au fost bine scursi. In acest moment presaram restul de branzeturi pastrate si lasam pana se rumenesc.

Servim sufleul de dovlecei atat cald cat si rece.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *