Salata de paste cu ton si rosii

12 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Salata de paste cu ton si rosii.

O salata simpla pentru cina sau pentru pachetelul de la birou, in care pastele se imbina perfect cu tonul si rosiile proaspete. Ingredientele le vom pune in functie de gusturi, eu le-am trecut doar ca indicatii generale.

INGREDIENTE:

200 g paste scurte (penne)
160 g ton (in conserva ulei sau in suc propriu)
100 g rosii cherry
70-100 g masline fara samburi
2-3 linguri ulei masline
2-3 catei usturoi
1 crenguta rozmarin
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

PREPARARE:

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Cat timp acestea se fierb calim usturoiul taiat in jumatati sau sferturi, impreuna cu o crenguta de rozmarin. Cand se rumeneste usturoiul luam de pe foc si il scoatem din ulei, impreuna cu crenguta de rozmarin.

Taiem rosiile pe jumatate, eliminam semintele, apoi le tocam cubulete. Tocam si patrunjelul verde.Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de apa in care au fiert si turnam uleiul aromat peste acestea. Asezonam cu sare si piper, apoi le amestecam cu tonul scurs de ulei, masline, patrunjel si cuburi de rosii. Amestecam usor, pana se omogenizeaza compozitia si servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Rapid si gustos!! Imi place tare combinatia.. trebuie s-o incerc! Fain tare castronelul.. l-am vazut duminica la bam boo, dar mi-a fugit ochii pe altele si-am uitat sa-l i-au 🙂
    Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *