Prajitura cartof de ciocolata

8 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cartof de ciocolata. pentru topping la alegere: cacao, biscuiti macinati, nuca macinata, nuca de cocos, fulgi de migdale

INGREDIENTE:

150 ml apa
200 g zahar
100 g unt
200 g biscuiti macinati
100 g nuca macinata
100 g ciocolata cu lapte
20 ml cafea tare
pentru topping la alegere: cacao, biscuiti macinati, nuca macinata, nuca de cocos, fulgi de migdale

Putem sa adaugam umpluturii in functie de gusturi: stafide, rahat, coaja de portocale confiata, merisoare uscate

PREPARARE:

Fierbem apa cu zaharul cateva minute, pana se topeste zaharul. Luam de pe foc, apoi adaugam cafeaua si untul (daca facem cartofii de ciocolata pentru copiii pana la 3 ani nu mai punem lingura de cafea). Amestecam biscuitii cu nucile. Turnam peste acestea siropul de zahar cu unt, apoi incorporam ciocolata topita la baine-marie.

Cu mana umezita luam din compozitie cam cat o lingura cu varf, formam bile pe care le turtim astfel incat sa obtinem niste cilindrii mai butacanosi. Ii tavalim prin biscuiti, cacao, nuca, in functie de gusturi si ce avem la indemana.

Unei prajituri atat de simplu de realizat si atat de delicioasa nu cred ca ii rezista niciun copil.

Prin urmare, va urez spor la lucru si pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte, foarte, foarte bune, cand am incercat prima data aceasta reteta fetitei mele i-au placut atat de tare incat la pachetelul de scoala mi-a cerut prajiturica… Pupici.

  2. Tocmai am facut prajitura…. Am incercat pe la magazinele cu specific romanesc sa gasesc prajitura cartof dar bad luck, nu am gasit… am facut prajitura cartof si este fff buna… vreau sa te intreb, care este diferenta dintre prajitura cartof si salam de biscuiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *