Prajitura cu ness si ciocolata

5 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu ness si ciocolata. Daca e vorba de cafea si ciocolata, atunci reteta nu putea astepta prea mult…

Daca e vorba de cafea si ciocolata, atunci reteta nu putea astepta prea mult…

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g unt
450-460 g faina
4 oua
200 g zahar
2-3 linguri lapte cald
2 linguri cu varf cafea solubila (ness)
1 plic praf de copt
1 praf de sare
cateva picaturi esenta de rom
cateva picaturi esenta de cafea

Pentru crema de la cuptor:
4 oua
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
50 g nuci tocate
2 linguri cafea tare
1 lingurita praf de cacao neagra
4-5 linguri gem de caise

Pentru topping:
3 ciocolate cu lapte
4 linguri lapte
100 ml smantana pentru frisca
100 g unt

PREPARARE:

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider.

In acest timp realizam crema pentru cuptor. Mixam bine galbenusurile cu zahar, pana devin o crema spumoasa. Adaugam nucile, zaharul vanilat, cafeaua si la sfarsit albusurile batute spuma.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Peste aluat punem gemul de caise, iar peste acesta crema realizata mai devreme.

Dam prajitura la cuptorul preancalzit la 180°C pentru aproximativ 60 minute. Dupa 30 minute acoperim prajitura cu o folie de staniol pentru a nu se arde la suprafata. Facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata dupa 45 minute ( daca nu este copata o mai lasam in cuptor, facand proba la 10-15 minute – la mine s-a copt in 60 minute).
Cand o scoatem din cuptor, o punem la racit e un gratar. Partea de sus va avea aspectul unei bezele, pe care o vom sparge usor. Amestecam ciocolata topita la microunde impreuna cu 4 linguri de lapte (daca o rupem cubulete avem nevoie doar de 1 minut) cu frisca lichida si unt. Turnam crema de ciocolata peste prajitura.

Pastram prajitura la frigider pana in momentul in care o servim, avand grija sa o acoperim.

Spor la lucru si sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *