Rulada cu gem

24 august 2012Diva in Bucatarie

Rulada cu gem. Nu este greu sa faci incursiuni in amintiri si sa iti aduci aminte de toate bunatatile pe care mama sau bunica le pregateau.

Nu este greu sa faci incursiuni in amintiri si sa iti aduci aminte de toate bunatatile pe care mama sau bunica le pregateau.
Am pregatit deja foarte multe din aceste dulciuri, dar inca nu am terminat lista lor, asa ca acum profit de provocarea lunii august si va arat cea mai simpla si mai grozava rulada cu gem. Rulada aceasta era nelipsita la aniversarile noastre, doar tipul de gem era altul de fiecare data. Asa mi se parea cand eram mica, asa o gasesc si acum…

INGREDIENTE:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1/2 lingurita esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie mica

Pentru umplutura:
400 g gem (de caise)

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de lamaie.

Incorporam faina cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel. Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute. Dupa acest interval scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.

Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora, apoi luam prosopul care acopera blatul si il ungem cu gem.

Folosindu-ne de prosopul care a ramas sub blat rulam blatul. Il impachetam intr-o folie de aluminiu sau de celofa, si lasam rulada la rece minim 2 ore.

Inainte de a servi rulada o tapetam cu zahar pudra, sau o imbracam in frisca, in functie de ce avem la indemana…

Abolut delicios!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce marime are tava ? Aici sunt de marimi diferite si vreau sa fiu sigura ca e suficienta compozitie ptr tava mea . Multumesc 🙂 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *