Prajitura de post cu nuca de cocos si nesquik

1 august 2012Diva in Bucatarie

Prajitura de post cu nuca de cocos si nesquik. Prajitura aceasta este cea mai buna din prajiturile de post! Pufoasa, aromata si super gustoasa!

Prajitura aceasta este cea mai buna din prajiturile de post! Pufoasa, aromata si super gustoasa!

INGREDIENTE:

Pentru prajitura:
350 g faina
60 g nuca de cocos
3 linguri nesquik sau cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
200 g zahar tos (sau inlocuitor)
250 ml apa
1 lingurita suc portocale
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita esenta de portocale
60 ml ulei

Pentru glazura:
2 linguri cu varf de nesquik sau cacao
100 ml apa
150 g zahar (sau inlocuitor)
1 plic zahar vanilat – optional
2-3 picaturi esenta de rom
1 lingurita margarina sau unt de cocos

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas apa cu ulei, zahar vanilat, zahar, esenta de portocale, ulei, suc de portocale pana se dizolva zaharul. Turnam amestecul lichid peste restul de ingrediente solide (faina, nuca de cocos, praf de copt, praf de sare, nesquik) si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul intr-un vas de copt tapetat cu hartie de copt (20*25 cm) si vom coace prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30-35 minute. Cand este gata o punem pe un gratar sa se raceasca.

Cu 10 minute inainte sa scoatem prajitura din cuptor pregatim glazura, punand sa fiarba toate ingredientele, cu exceptia margarinei. Le lasam cam 10 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand se ingroasa, luam de pe foc, punem margarina si amestecam. Lasam putin sa se raceasca apoi o punem peste prajitura si o intindem cu ajutorul unei spatule.

Cu adevarat gustoasa, aceasta prajitura merge incercata chiar daca nu suntem in post.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. BA DA!!! Nesquik! Multumesc din suflet pentru atentionare! Sper ca rezultatul a iesit pe gustul tau, in final. Imi cer scuze pentru intarziere, am fost plecata si nu am avut acces la calculator in aceasta perioada, pentru a da un raspuns mai rapid.

      1. 🙂 nu face nimic. oricum sa stiti ca va urmaresc zilnic si nu numai:) chiar incerc multe retete de ale dvs. imi place ce gatiti cum gatiti:) multumesc pentru tot ce oferiti

  1. doar 250 ml apa nu este o cantitate prea mica? Chiar si cu cei 60 ml de ulei tot a fost prea putin lichid si am mai adaugat cam 250 ml apa ca sa se inmoaie amestecul astfel incat sa-l pot turna in tava. Si, intr-adevar a iesit o prajitura foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *