Cartofi copti wedges

31 iulie 2012Diva in Bucatarie

Cartofi copti wedges.

INGREDIENTE:

4 cartofi medii spre mari
1 lingurita de boia de ardei dulce
1/4 lingurita praf de chili
1/2 lingurita praf de usturoi
3 linguri de ulei
sare
piper negru proaspat macinat

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 220°C. Cartofii spalati, curatati de coaja si taiati felii (cam cat un deget) ii punem intr-un castron mare. Punem uleiul si amestecam astfel incat cartofii sa fie unsi uniform. Amestecam condimentele separat, apoi le presaram peste cartofi. Amestecam usor, pentru ca acestia sa fie cat mai uniform acoperiti de condimente.

Punem cartofii intr-o tava de copt acoperita cu hartie de copt, sau direct intr-un vas termorezistent. Ii coacem aproximativ 45-60 minute, sau, in functie de cuptor, pana cand devin aurii si sunt putin crocanti la exterior.

Sunt picanti, putin crocanti, perfecti langa o halba de bere!

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Exact asa ii fac si eu de mult timp; secretul e sa dai cuptorul la o temp putin mai mare la inceput si sa o scazi mai apoi. Insa acum am descoperit ca ies si mai buni daca pui si putin pesmet fin in condimente

  2. super tare reteta! I am facut de 2 ori, sunt deliciosi. Sunt o fana a retetelor tale si tot ce am facut a iesit foarte bun. multumesc!

    1. Nu au gustul cartofilot prajiti. Sunt mai degraba aromati. In legatura cu telemeaua… dupa gust! Mie imi place doar la cartofii prajiti in ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *