Chiftelute marinate in sos de legume

30 iulie 2012Diva in Bucatarie

Chiftelute marinate in sos de legume. Chiftelutele marinate sunt pe placul familie noastre. Cu un sos fara faina, ingrosat doar de legume si aromat cu verdeturi, sper ca o sa va placa si voua.

Chiftelutele marinate sunt pe placul familie noastre. Cu un sos fara faina, ingrosat doar de legume si aromat cu verdeturi, sper ca o sa va placa si voua.

INGREDIENTE:

Pentru chiftelute:
250 g carne de porc
250 g carne de vita
1 felie paine tip franzela
1 cartof mic – de marimea unui ou
1 ceapa medie
1 ou
2 catei usturoi
marar sau patrunjel
sare
piper
4 linguri faina pentru tavalit chiftelutele
ulei pentru prajit

Pentru sos:
1 ceapa mare
1 morcov maricel
50 g telina
300 g rosii mari carnoase, bine coapte
2 linguri cu varf de bulion
1/2 lingurita zahar
cateva fire de cimbru
1/4 lingurita oregano
1 frunza dafin
cateva boabe de piper
sare
2-3 linguri ulei
100 ml apa
600 ml supa pui /legume
1 lingura vin alb sec

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim chiftelutele. Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea muiata in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeata tocata, oul, asezonam cu sare si piper si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza.

Modelam intre palmele umezite cu apa bile de carne pe care le tavalim prin faina, apoi le prajim in ulei bine incins, astfel incat sa fie rumenite uniform, pe toate partile.

Le scoatem pe un servet de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pentru a pregati sosul calim ceapa cu morcovul si telina in ulei incins, in jur de 2 minute.

Turnam apa si lasam la foc pana aceasta se evapora.

Turnam apoi supa, adaugam condimentele, rosiile curatate de coaja si date prin strecuratoare, zaharul, bulionul, apoi lasam sa fiarba la foc mediu in jur de 10-15 minute. Dupa acest interval pasam cu ajutorul unul blender compozitia (fara frunzele de dafin si cimbru).

Punem iar in cratita sosul, adaugam chiftelutele, lingura de vin si fierbem inca 5 minute.

Servim chiftelutele calde, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. wow, arata bestial! Exact asa cum ne facea bunica, draga de ea! O mancarica delicioasa si savuroasa pe care o voi face si eu cat de curand 😉
    Te pup draga mea si bine te-am regasit! O zi minunata sa ai!

  2. le-am gatit acum citeva zile:) sa nu mai spun ca nu am gasit in supermarket radacina de telina (mi s-a spus ca numai iarna gasesc) asa ca am folosit tijele verzi de telina… iar lingura de vin a fost cam jumatate de pahar de Prosecco (un vin alb, spumant, popular aici, in Olanda)
    Rezultatul a fost un deliciu!
    Multumesc, Diva!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *