Tort de ciocolata cu zmeura

27 iulie 2012Diva in Bucatarie

Tort de ciocolata cu zmeura. Preancalzim cuptorul la 170°C. Tapetam o tava cu diametrul de 18 cm cu hartie de copt, apoi o ungem cu unt si pudram cu nesquik.

Cine spune ca nu se pricepe la gatit? Refuz sa cred ca reteta aceasta nu poate fi pregatita de orice incepator in ale gatitutului, pentru ca este atat de simplu de facut, incat totul pare o joaca… Eu l-am pregatit inainte de a pleca in vacanta, doar sa termin ultimile oua din frigider si restul de zmeura din gradina.

INGREDIENTE:

(pentru o forma cu diametrul de 18 cm)

150 g ciocolata cu lapte
100 g unt + 20 g pentru uns
2 linguri nesquik (cacao)
100 g zahar brun
30 g pudra de cacao
3 oua
1 plic zahar vanilat
1/4 lingurita esenta de cafea
1 ceasca de zmeura
1 lingura faina

Pentru topping – optional

3 linguri nutella

PREPARARE:

Preancalzim cuptorul la 170°C. Tapetam o tava cu diametrul de 18 cm cu hartie de copt, apoi o ungem cu unt si pudram cu nesquik.

Topim ciocolata si untul la baine-marie. Ouale mixate cu zahar, le amestecam cu pudra de cacao si extractul de vanilie. Amestecam ciocolata cu unt si compozitia de oua pana se omogenizeaza. Turnam in forma pentru copt, presaram zmeura tavalita prin faina si dam la cuptor sa se coaca in jur de 50 minute.

Scoatem tortul si il lasam sa se raceasca in forma in jur de 10 minute, apoi il scoatem pe un grilaj. Ca orice compozitie fara faina, va da inapoi, ceea ce nu inseamna ca nu e copt sau ca ceva este in neregula.

tort-ciocolata-cu-zmeura-3

Servim tortul cu putina frisca, cu nutella sau doar pudrat cu nesquik.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *