Tort de clatite cu ciocolata si nuci caramelizate

20 iulie 2012Diva in Bucatarie

Tort de clatite cu ciocolata si nuci caramelizate. Batem ouale, adaugam laptele, un praf de sare, apoi incorporam faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie asemanatoare cu smantana subtire.

INGREDIENTE:

Pentru clatite:
2 oua
1 l lapte
500 g faina
1 praf de sare
2 linguri apa minerala

Pentru umplutura:
300 g ciocolata
200 ml frisca
400 g frisca batuta
60 g zahar
70 g nuci

PREPARARE:

Batem ouale, adaugam laptele, un praf de sare, apoi incorporam faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie asemanatoare cu smantana subtire.
Punem aluat in tigaia incinsa si unsa cu foarte putin ulei, cu ajutorul unui polonic, avand grija sa acoperim uniform suprafata tigaii. Le rumenim usor pe ambele parti.

Dupa ce pregatim clatitele le lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema: topim ciocolata si o amestecam cu frisca lichida pana se omogenizeaza. O lasam la rece sa se intareasca. Punem zaharul sa se caramelizeze. In momentul in care acesta este topit si are culoarea aurie, adaugam nucile. Amestecam astfel incat acestea sa fie acoperite uniform cu zaharul caramel. Le scoatem pe o farfurie umezita, pentru a nu se lipi de aceasta.

Nucile caramelizate le macinam cu un robot de bucatarie, apoi le amestecam cu crema de ciocolata.

Ungem apoi foile de clatite cu crema de ciocolata si nuci, avand grija sa facem si 3 straturi cu frisca (la 3 straturi de ciocolata facem un strat de frisca). Pastram crema de ciocolata pentru a unge tortul si la exterior.

Decoram cu frisca si nuci caramelizate sau cu ciocolata rasa.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Norocul meu este ca am invatat sa ma abtin de la astfel de bunatati sau, in rare cazuri, sa gust extrem de putin, insa recunosc ca sunt impresionata de aroma si aspectul acestui tort, gata sa cad mrejele lui, daca l-as atinge !SUPER !COOl !etc!

    1. Eu folosesc frisca lichida pe care o mixez pana se intareste, dar nu foarte tare, astfel incat sa nu devina ca untul (si gust, dar si aspect). Frisca naturala o mixez cu un plic intaritor frisca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *