Paste cu ton si smantana

18 iulie 2012Diva in Bucatarie

Paste cu ton si smantana. Paste cu ton si smantana nici nu stiu daca o pot numi reteta. Practic se fierb niste paste, le adaugam smantana, ton si usturoi.

Paste cu ton si smantana nici nu stiu daca o pot numi reteta. Practic se fierb niste paste, le adaugam smantana, ton si usturoi.

Intr-una din serile in care finii din Constanta au dormit la noi, prietenul nostru – tatal finutilor, s-a oferit sa pregateasca cina.

Zis si facut. Mi-a aratat ca si atunci cand nu stai sa gatesti cu orele poti pune pe masa o mancare gustoasa. Copiii au devorat tot.

Chiar si al meu, care nu este iubitor de ton. Eu mi-am pus in farfurie, in plus, cateva capere. Dar nu sunt neparat necesare.

Nu punem insa niciodata parmezan in reteta de paste cu ton si smantana. In retetele de paste cu peste sau fructe de mare parmezanul este exclus total pentru ca nu se potriveste.

Reteta aceasta face parte din categoria simplu, rapid si bun! Pe caldura mare nu vrem sa stam prea mult cu aragazul pornit, asa ca timpul de fierbere al unor paste nu ne va deranja prea tare…

Sunt persoane care nu concep ca tonul din conserva sa nu fie gatit. Dar, fix acestea este ideea unei conserve.

Ma gandesc pentru o salata de ton, in care regasim si multe legume proaspete, cum au de gand sa gateasca tonul?

Reteta aceasta banala a fost apoi pe placul multor persoane care au probat-o. De-a lungul vremii am pregatit multe retete cu ton.

Le veti gasi in acest link: scriind aceasta postare am realizat ca mai o reteta pregatita de fina mea din Galati: paste cu ton, capere si suc de rosii, reteta pe care a pregatit-o tot la o cina, la noi acasa.

Dar, acum va las sa vedeti cat de rapid este modul de preparare pentru paste cu ton si smantana.

INGREDIENTE:

400 g paste
250 g ton in ulei (de masline)
300-350 g smantana grasa- 24% grasime (eu folosesc Muller)
3-4 catei usturoi
sare
piper

Pentru ornat:
ton
frunze de busuioc

PREPARARE:

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgem.

Cat timp acestea se fierb noi maruntim tonul in ulei cu o furculita (impreuna cu uleiul), apoi il amestecam cu smantana, usturoiul zdrobit, putina sare si putin piper proaspat macinat. Pastram cateva firicele de ton pentru decorul farfuriei.

Turnam sosul peste pastele scurse de apa si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem in farfurii pastele, ornam cu cateve bucatele de ton pastrate si frunze mici de busuioc. Le servim imediat!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Deci.. am vazut pozele.. am fugit repede la frigider sa vad daca am tom.. si n-am :(( Imi e prea lene sa cobor.. asa ca.. doar poftesc si sper sa nu uit sa cumpar..
    Pupici

    1. Nu cred ca va fi acelasi rezultat! Incearca sa faci cu usturoi, aroma si gustul acestuia sunt la baza acestei retete.

  2. Diva in bucatarie, am personalizat-o nitel si am adaugat si porumb dulce fiert … e dementiala :))
    Iubitul meu a fost profund impresionat. Multumesc pentru sugestie!

    Cu drag, Mire

    1. ESTE RETETA MEA, POSTATA DE MINE PE SITE-UL GUSTOS! Asa cum puteti citi scrie in link „retete-bloggeri”! iar la sfarsitul retetei din acest link, scrie clar : Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Divainbinbucatarie.ro…. Adica pe langa reteta prezentata de mine, daca vreti si altele intrati pe link-ul care duce aici.
      In fond site-ul http://www.gustos.ro, la fel ca si bucataras, culinar sau culinario sunt realizate din postarile nostre, ale celor care avem deja un loc in care ne expunem retetele. Ei nu fac nimic, doar strang retetele pe care ni le postam noi si la ei!

  3. Ai uitat sa specifici ce fel de smantana ai folosit!
    Nu de alta dar is 4 feluri diferite de smantane si nu li se aseamana gustul la nici una.

  4. Tocmai le-am terminat de preparat. Sper sa placa sotului. Eu sunt fan ton. Am gustat si sunt super bune. Multumesc pentru reteta.

  5. Pe cât de simplu pe atât de gustos! O rețetă de folosit nu doar când nu ai timp sau chef să bucataresti prea mult, rezultatul merită oricum! Sărut mâna pentru masă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *