Tocanita de ciuperci cu smantana

16 iulie 2012Diva in Bucatarie

Tocanita de ciuperci cu smantana. Tocanita de ciuperci cu smantana este o mancare rapida si usor de facut. Este o idee minunata pentru pranz sau cina.

Tocanita de ciuperci cu smantana este o mancare rapida si usor de facut. Este o idee minunata pentru pranz sau cina.

Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si mamaliga este preferata mea.

Daca spun „simplu, rapid, bun, fara carne” inevitabil ma gandesc la ciuperci.

Pentru tocanita aceasta fac o exceptie: pot sa o mananc 2 zile la rand cu aceeasi pofta.

Tocanita de ciuperci cu smantana poate fi pregatita cu orice fel de ciuperci ai la indemana: champignon albe sau brune, hribi, galbiori sau chiar un mix de ciuperci de padure.

Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin vitamine, minerale si nutrienti importanti pentru organism.

Consumul de ciuperci ajuta digestia si cresterea imunitatii, reducand riscul dezvoltarii unor boli grave.

Daca iti place tocanita de ciuperci cu smantana poti incerca si alte preparate asemanatoare:

Pentru ca reteta de tocanita de ciuperci cu smantana recomand smantana pentru gatit grasa.

Daca alegi sa speli ciupercile le vei lasa peste noapte sa se usuce.

Acestea actioneaza ca un burete si absorb apa, asa ca in timpul gatirii vor elimina foarte lichid.

Cu siguranta vei iubi mai mult ciupercile gatite fara mult lichid, caci acesta le va schimba gustul si textura.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tocanita de ciuperci cu smantana:

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii generoase)

800 g ciuperci champignon (albe sau brune)
2 cepe medii
400 ml smantana pentru gatit
15 g faina
2 catei de usturoi
4 linguri ulei
30 g unt
sare
piper
1/2 lingurita oregano
1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Ciupercile curatate au fost taiate felii. Daca spalati ciupercile le lasati cateva ore sa se usuce.

Am pus untul si uleiul intr-o tigaie, la foc mic.

Am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate si i-am calit pana au devenit aurii, apoi i-am scos din tigaie.

In acest ulei aromat voi sota ciupercile, impreuna cu ceapa tocata cat mai fin.

Cand apa lasata de acestea aproape s-a evaporat am adaugat putin oregano uscat (merge si cimbru), sare, piper si parte din verdeata tocata (in functie de gusturi) si am amestecat pentru a se omogeniza.

Am adaugat smantana amestecata in prealabil cu faina si am lasat sa fiarba inca 3-4 minute sau pana da semne ca sosul se ingroasa.

Am luat de foc, am presarat restul de verdeta si am mancat cu mamaliga calda.

Tare buna este tocanita de ciuperci cu smantana si mamaliga calda!

Sper ca vei incerca si tu reteta.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ne place foarte mult Tocanita de ciuperci, bineinteles alaturi de mamaliguta! Big Like!! Prezentarea superba! Pupicei!

  2. Mie nu-mi plac ciupercile, dar le fac pentru sotul meu care le adora, si tocanita asta cred ca l-ar cuceri for eternity, mai ales ca e si cu mamaliguta! 😉

  3. Vreau sa-ti spun cit de mult imi plac retetele tale ! Mi-ai readus aminte de mincarea de acasa si de abea astept sa le gatesc ! Multumesc mult 🙂 .

  4. Foarte buna reteta! Chiar acuma am facut-o, are gust extraordinar si avia aatept sa o manamc cu mamaliga😊😊😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *